• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot pirmo Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2005., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.09.2005., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot pirmo Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā

Z1.JPG (16831 bytes)
Vakar Rīgas pilī Azerbaidžānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Tofiks Zufugarovs un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 27.septembrī, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no pirmā Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā Tofika Zufugarova un augstu novērtēja Azerbaidžānas rīcību, atverot vēstniecību Latvijā. Arī Latvija vēl šā gada laikā plāno uzsākt vēstniecības izveidi Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.
Abas puses bija vienisprātis, ka šā gada oktobra sākumā gaidāmā V.Vīķes-Freibergas valsts vizīte Azerbaidžānā, kā arī tās laikā paredzamā starpvaldību līgumu parakstīšana par sadarbību ekonomikā, zinātnē, kultūrā būs vērtīgs stimuls abu valstu attiecību izvēršanai. Prezidente pauda cerību, ka viņu pavadošā uzņēmēju delegācija veicinās saimniecisko sakaru tālāku veidošanu. Pēc V.Vīķes-Freibergas domām, ieguldījums abu valstu dialoga paplašināšanai būtu tiešā lidojuma Rīga – Baku atklāšana.
Pārrunājot Azerbaidžānas izaicinājumus un attīstības jautājumus, prezidente pievērsa uzmanību tam, ka Latviju kā ES dalībvalsti interesē, lai šā gada novembrī gaidāmās parlamenta vēlēšanas Azerbaidžānā notiktu atbilstoši starptautiskajai praksei, demokrātijas un cilvēktiesību principiem. Abas puses pārrunāja arī ES lomu Kalnu Karabahas konflikta atrisināšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!