• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu Moldovai reformu veikšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes semināru Somijā

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu Moldovai reformu veikšanā

Pirmdien, 26.septembrī, Moldovas premjerministra vietnieks, ārlietu un Eiropas integrācijas ministrs Andrejs Stratans pateicās Latvijas ārlietu ministram Artim Pabrikam par Latvijas ieguldījumu un palīdzības sniegšanu pieredzes nodošanā attiecībā uz reformu veikšanu valstī. Moldovas ārlietu ministrs pauda gandarījumu arī par Latvijas aktīvo iesaistīšanos sarunās Eiropas Savienības (ES) institūcijās, palīdzot skaidrot situāciju Moldovā. A.Stratans vēlreiz apliecināja, ka viens no būtiskākajiem Moldovas ārpolitikas mērķiem šobrīd ir integrācija ES.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks pozitīvi novērtēja Moldovas vēstniecības atklāšanu Latvijā, jo tas nākotnē varētu veicināt divpusējo attiecību aktivizēšanos un straujāku ekonomisko sakaru veidošanos starp abām valstīm. Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir gatava pārskatīt līdzšinējo vīzu politiku un iespēju robežās atvieglot Moldovas pilsoņu ieceļošanu Latvijā.
Abu valstu ārlietu ministri vienojās, ka ir jāpārskata abu valstu līgumtiesiskās attiecības un tās jāpilnveido, tai skaitā noslēdzot readmisijas līgumu, jo abas valstis ir ieinteresētas turpināt aktīvu politisko dialogu.
Ministri pārrunāja arī situāciju Piedņestras reģionā. Andrejs Stratans atzīmēja, ka šis ir jautājums, kas jārisina Eiropas līmenī, tādēļ Moldova ierosina jauna konsultāciju formāta izveidi, tajā iesaistot arī ES un ASV.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!