• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas Republikas prokuratūru 15.gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas un Latvijas foruma 1.kongresa atklāšanā Vītauta Dižā universitātē Kauņā 2005.gada 22.septembrī

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas Republikas prokuratūru 15.gadskārtā

Valsts prezidente

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 23.septembrī nosūtīja apsveikumu Latvijas Republikas prokuratūrai 15.gadskārtā.
Vēstulē prezidente raksta:
Apsveicu Jūs, ģenerālprokurora kungs, un visus prokuratūras darbiniekus Latvijas Republikas prokuratūras izveidošanas 15.gadadienā! Šajā svētku reizē īpaši vēlos pateikties tiem prokuratūras darbiniekiem, kuru pilsoniskā nostāja un drosme 1990.gada 26.septembrī lika izšķirties par neatkarīgas prokuratūras izveidošanu Latvijā.
Latvijas prokuratūra savu darbu sāka laikā, kad valsts neatkarība vēl nebija atjaunota, kad līdzās pastāvēja Latvijai naidīga Latvijas PSR prokuratūra, kas lika visdažādākos šķēršļus neatkarīgas prokuratūras izveidošanai un normālam tās darbam. Tas bija laiks, kad valsts neatkarībai naidīgi spēki draudēja izrēķināties ar neatkarības atbalstītājiem, izraisīja visdažādākās provokācijas, kad mums nebija savas Iekšlietu ministrijas un policijas, notika OMON uzbrukumi, spridzināšanas, gāja bojā cilvēki. Šajā sarežģītajā situācijā prokuratūras darbinieki godam veica savus pienākumus.
Esmu pārliecināta, ka Latvijas Republikas prokuratūras darbinieki ir gatavi Kriminālprocesa likuma ieviešanai praksē, jo šis ilgi tapušais nozīmīgais likums ir apjomīgākais atjaunotajā Latvijā no jauna radītais likums un tas regulē lielu daļu prokuratūras darba.
Likums ne tikai garantē prokurora neatkarību, bet prasa no viņa lielu atbildību. Uz prokuratūras darbiniekiem gulstas liela atbildība par likumības ievērošanu valstī, par personu un valsts interešu aizsardzību. Jūsu darbs ir grūts, bet godprātīgi un profesionāli prokuratūras darbinieki ir nozīmīga valsts tiesiskās sistēmas daļa. Tamdēļ vēlu Jums arvien turēt augstu savas profesijas prestižu un pilnveidot zināšanas, tajā skaitā sadarbojoties ar citu valstu kolēģiem, jo Latvijas pilntiesīga dalība Eiropas Savienībā ir pavērusi ne vien iespēju ceļu, bet arī nepieciešamību visdažādāko jomu Latvijas speciālistiem sadarboties ar citu Eiropas valstu kolēģiem un prokuratūra nav izņēmums.
Vēlu panākumus Jūsu grūtajā un sarežģītajā darbā, kā arī labu veselību, izturību un personisku laimi
!”

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 23.septembrī apsveica Latvijas Republikas ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un iestādes darbiniekus institūcijas 15.gadadienā.
Atskatoties uz piecpadsmit Latvijas Republikas prokuratūras pastāvēšanas gadiem, A.Kalvītis ar gandarījumu novērtēja prokuratūras darbību, veikumu un attīstību. Prokuratūras gadadienā Ministru prezidents uzsvēra, ka atkal ir noslēdzies viens darba posms un priekšā iezīmējas ne tikai jau iesāktā veiksmīga turpināšana, bet arī jauni darbi, jauni mērķi un ieceres.
A.Kalvītis norādīja, ka prokuratūras jaunais darba cēliens sāksies ar izaicinājumu – ir izstrādāts un spēkā stāsies Kriminālprocesa likums, kas paredz jaunus mehānismus un normas gan prokuratūras, gan citu tiesībsargājošo iestāžu darba uzlabošanai. “Esmu pārliecināts, ka piecpadsmit attīstības gados uzkrātā pieredze un zināšanas būs par pamatu, lai prokuratūra veiksmīgi ieviestu un īstenotu jaunā likuma normas,” norādīja valdības vadītājs.
Vēlos uzsvērt, ka attīstība un pārmaiņas Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbā neapstāsies. Tā, piemēram, ietekmīgi instrumenti prokuratūras rīcībā būs paredzētā vispārējā iedzīvotāju ienākumu deklarēšana un legālās prezumpcijas princips,” teikts Ministru prezidenta apsveikumā.
Augsti novērtējis prokuratūras līdzšinējo ieguldījumu tiesiskas valsts izaugsmē, Latvijas Republikas prokuratūras 15.gadadienā Ministru prezidents novēlēja visiem prokuratūras darbiniekiem neatlaidību, izturību un panākumus turpmākajā darbā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!