• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 352 "Maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2000., Nr. 360/362 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11735-maksatnespejigo-uznemumu-uznemejsabiedribu-darbinieku-prasijumu-apmierinasanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.353

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi

Vēl šajā numurā

13.10.2000., Nr. 360/362

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 352

Pieņemts: 10.10.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.352

Rīgā 2000.gada 10.oktobrī (prot. Nr.48, 9.§)

Maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā līdz 2001.gada 31.decembrim tiek apmierināti tāda maksātnespējīgā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbinieku prasījumi, kas nav valsts uzņēmums vai valsts kontrolētā statūtsabiedrība, kurā valstij pieder vairāk par 50 procentiem no statūtsabiedrības kapitāla daļām, ja ar darbiniekiem darba attiecības pārtrauktas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) maksātnespējas periodā un uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) nespēj apmierināt šos prasījumus.

2. Ekonomikas ministrija sagatavo un iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par naudas līdzekļu piešķiršanu šo noteikumu 1.punktā minēto prasījumu apmierināšanai. Rīkojumā norāda:

2.1. maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), kura darbiniekiem tiek piešķirti naudas līdzekļi;

2.2. darbinieku prasījumu apmierināšanai piešķirto naudas līdzekļu apmēru;

2.3. līdzekļu avotu, no kura izmaksājama darbinieku prasījumu apmierināšanai piešķirtā summa.

3. Darbiniekiem, ar kuriem darba attiecības ir izbeigtas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) maksātnespējas periodā, kā arī darbiniekiem, ar kuriem darba attiecības izbeigtas šajos noteikumos paredzētajos gadījumos pirms uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu, tiek apmierināti šādi prasījumi:

3.1. kaitējuma atlīdzība par nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu;

3.2. darba samaksa par pirmajiem trim mēnešiem, skaitot no dienas, kad pārtraukta darba algas izmaksa, bet ne vairāk kā četri simti latu;

3.3. obligātās iemaksas saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu.

4. Ja darbinieks (arī darbinieks, ar kuru darba attiecības izbeigtas pirms uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu) pieprasījis kaitējuma atlīdzību par nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību, viņam izmaksā:

4.1. parādu par laikposmu no parāda rašanās dienas līdz uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanai par maksātnespējīgu;

4.2. parādu par laikposmu pēc uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu vai, ja darba attiecības ar darbinieku izbeigtas pirms uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu, parādu par laikposmu no tā atzīšanas par maksātnespējīgu līdz administratora pieteikuma iesniegšanas dienai;

4.3. kaitējuma atlīdzības summu par trim gadiem uz priekšu pēc darba attiecību izbeigšanas ar darbinieku vai, ja darba attiecības ar darbinieku izbeigtas pirms uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu, kaitējuma atlīdzības summu par trim gadiem uz priekšu no pēdējās kaitējuma atlīdzības izmaksas dienas.

5. Obligātās iemaksas tiek veiktas par šādiem maksātnespējīgā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbiniekiem:

5.1. ja darbiniekam dienā, kad izbeigtas darba attiecības, līdz pensijas vecumam atlicis ne vairāk kā gads, kā arī ja darbiniekam, ar kuru darba attiecības izbeigtas pirms uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atzīšanas par maksātnespējīgu, pensija piešķirta, neņemot vērā apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts maksātnespējīgā uzņēmuma obligāto iemaksu parādu dēļ;

5.2. ja darba attiecības ar darbinieku ir izbeigtas uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) maksātnespējas laikā līdz bankrota procedūras uzsākšanai vai pēc bankrota procedūras uzsākšanas, lai nodrošinātu tiesības uz bezdarbnieka pabalsta saņemšanu;

5.3. ja darbiniekam pēc darba attiecību izbeigšanas nodrošināma kaitējuma atlīdzība par nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību.

6. Pieteikumu darbinieku prasījumu apmierināšanai maksātnespējīgā uzņēmuma administrators vai tā pilnvarota persona iesniedz Privatizācijas aģentūrā.

7. Administratora pieteikuma izskatīšanas un maksājumu veikšanas kārtību nosaka Privatizācijas aģentūra.

8. Maksātnespējīgā uzņēmuma administratora pienākums ir pēc naudas līdzekļu iegūšanas atmaksāt Privatizācijas aģentūrai summu, kuru tā saskaņā ar šiem noteikumiem ir izmaksājusi. Administratora atmaksātos līdzekļus Privatizācijas aģentūra ieskaita Valsts kases attiecīgajā kontā.

9. Ja par maksātnespējas risinājumu tiek apstiprināts mierizlīgums vai sanācija, Privatizācijas aģentūras izmaksātās summas atmaksa jāparedz mierizlīgumā vai sanācijas plānā.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!