• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot Latvijas un Lietuvas foruma 1.kongresu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot Latvijas un Lietuvas foruma 1.kongresu

Klātesot Latvijas prezidentei un Lietuvas prezidentam, ceturtdien, 22.septembrī, Kauņas Vītauta Dižā universitātē abu valstu valodas komisijas parakstīja kopēju dokumentu par Baltu valodu padomes dibināšanu.
Uzrunājot Latvijas un Lietuvas foruma 1.kongresu, prezidente uzsvēra, ka ir būtiski turpināt vēsturiski ciešo baltu vienotību un sadarbību arī šajā gadsimtā. Prezidente sacīja: “Tāpat kā katrā ģimenē pastāv zināma konkurence starp bērniem par vecāku uzmanību un mīlestību, tā arī starp kaimiņu tautām bieži vien ir jūtama zināma konkurence, taču būtiskākais – piederība baltu identitātei ir tā, kas vienos latviešus un lietuviešus arī nākotnē.”
V.Vīķe-Freiberga arī pauda gandarījumu par Latvijas un Lietuvas valodu komisiju aktīvo sadarbību, kuras rezultātā ir izveidojusies ideja un konkrēta rīcība par Baltu valodu padomes dibināšanu, kas ir vēl viens instruments vienīgo baltu valodu pasaulē – latviešu un lietuviešu valodas – kultūras un valodas saglabāšanai un tālākai attīstībai.
Prezidente pēc kongresa atklāšanas žurnālistiem sacīja, ka ideja par ciešāku abu valstu tautu sadarbību ir bijis biežs temats Latvijas un Lietuvas prezidentu sarunās, un viņa pauda prieku, ka ir nākusi klajā Latviešu–lietuviešu vārdnīca un ir nodibināta Baltu valodu padome, kā arī iecerēti citi cieši sadarbības projekti. Prezidente atzīmēja, ka baltu vienotība nozīmē ne tikai sadarbību humanitārajā sfērā, un aicināja arī Latvijas un Lietuvas eksakto zinātņu pārstāvjus sadarboties, tajā skaitā gēnu izpētē, kas ir būtisks avots informācijai par baltu tautām.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!