• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Beļģijas Karalistē atvadu vizīti pie Beļģijas karaļa Alberta II

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā

Šodien, 23.septembrī, Ārlietu ministrija uzsāk apaļā galda diskusijas “Kādām jābūt Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā (ES)?” saistībā ar stratēģijas “Latvija Eiropas Savienībā” izstrādi.
Apaļā galda diskusiju mērķis ir noskaidrot sabiedrības viedokli par jautājumiem, kas saistīti ar Stratēģijas dokumenta “Latvija Eiropas Savienībā” izstrādi, kā arī aktīvāk iesaistīt sabiedrību diskusijā par aktuāliem ES jautājumiem.
Diskusijā iecerēts apspriest šādus jautājumus: kādas ir Latvijas prioritātes ES? Kas būtu jādara, lai Latvija labāk izmantotu dalības ES piedāvātās iespējas? Kādu vēlamies redzēt ES nākotnē un Latvijas lomu tajā?
Apaļā galda diskusijas paredzētas 23.septembrī Kuldīgā, 26.septembrī Madonā, 27.septembrī Cēsīs, 28.septembrī Rēzeknē un 5.oktobrī Bauskā. Diskusijās aicināti piedalīties pašvaldību, pilsoniskās sabiedrības organizāciju, uzņēmēju pārstāvji, kā arī citi interesenti. Minētajos pasākumos Ārlietu ministriju pārstāvēs ES jautājumu eksperti valsts sekretāra vietnieces Astras Kurmes un Eiropas Savienības departamenta direktora Normunda Popena vadībā. Diskusiju programma tiek veidota sadarbībā ar Latvijas pilsētu domēm, ES informācijas punktiem un “Europe Direct” informācijas centriem.
Latvijas sabiedrības iesaiste Eiropas Savienības jautājumu apspriešanā ir būtiska loma Ārlietu ministrijas gatavotās stratēģijas “Latvija Eiropas Savienībā” izstrādē. Stratēģijas mērķis ir veicināt Latvijas dalības ES piedāvāto iespēju pilnvērtīgu izmantošanu kā arī palielināt Latvijas ietekmi ES. Dokumentu plānots pabeigt līdz 2006.gada janvārim. Stratēģijas izstrādes laikā notiek aktīvas konsultācijas ar Latvijas reģionu un dažādu interešu grupu pārstāvjiem, ekspertiem.
Aktuālā informācija par dokumenta izstrādes gaitu un diskusijām atrodama Ārlietu ministrijas interneta mājaslapā: www.mfa.gov.lv/lv/eu/diskusija-par-ES.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!