• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vērtēs ierosinājumu nelietot vēlētāju reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Inflācijas tempi - nepieņemami augsti

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtēs ierosinājumu nelietot vēlētāju reģistru

REFERENDUMS.JPG (12402 bytes)
Šodien vērtēs ierosinājumu Saeimas vēlēšanās un referendumos izmantot agrāko kārtību, kad balsot varēja jebkurā vēlēšanu iecirknī
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē paredzēts izvērtēt ierosinājumu 9.Saeimas vēlēšanās neizmantot vēlētāju reģistru, bet reģistrēt vēlētājus tikai vēlēšanu iecirknī, izdarot īpašu atzīmi vēlētāju pasēs, informē CVK priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa.
CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars iepriekš atzinis, ka nav nepārvaramu juridisku un praktisku šķēršļu, lai 9.Saeimas vēlēšanās vēlētāju reģistrācijai izmantotu minēto kārtību, tomēr CVK priekšsēdētājs arī uzskata, ka deputātiem pirms galīgā lēmuma pieņemšanas šo ierosinājumu vajadzētu rūpīgi izdiskutēt.
Kā skaidro CVK, lēmums Saeimas vēlēšanās atstāt spēkā iepriekšējo vēlētāju reģistrācijas kārtību nozīmētu to, ka Latvijā dažādās vēlēšanās tiktu izmantota atšķirīga vēlētāju reģistrācijas kārtība. Saeimas vēlēšanās un tautas nobalsošanā vēlētājiem būtu iespēja balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī un par to pasēs tiktu izdarīta atzīme, savukārt Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās vēlētāji būtu reģistrēti noteikta vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā.
Komisija arī norāda, ka dažādās vēlēšanās nozīmīgi atšķirtos kārtība, kā vēlēšanās var piedalīties vēlētāji ārvalstīs. Saeimas vēlēšanās un tautas nobalsošanā būtu jāveido vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs, kā arī vēlētājiem, kuri vēlētos balsot pa pastu, vēlēšanu iecirknim būtu jāsūta pase. Savukārt Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētāji no ārvalstīm varētu balsot tikai pa pastu, savu balsojumu nosūtot speciālam pasta balsošanas iecirknim Rīgā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!