• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akmens laikmets Rīgas centrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija presei un sabiedrībai

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akmens laikmets Rīgas centrā

Līdz 16.oktobrim Latvijas Dabas muzejā apskatāmas divas jaunas izstādes – “Akmens laikmets Lubānas klānos” un “Daba iedvesmo”.

Lubāna ezera baseins ir viena no lielākajām arheoloģijas dārgumu krātuvēm. Šajā apvidū atrasts vairāk nekā 60 apmetņu, no tām vairāk nekā 30 no akmens laikmeta. Pirmās ziņas par šā apvidus zemes dzīļu krājumiem iegūtas jau pagājušā gadsimta 20.gados, bet pirmo apmetni arheologi atklāja 1937.gadā. Lubāna ezera baseinu pētīt devušies arī Japānas zinātnieki.
Ekspozīcija “Akmens laikmets Lubānas klānos” vedīs apmeklētājus interesantā ceļojumā pa akmens laikmeta apmetņu pēdām. Tā parādīs ne vien vērtīgās Lubāna klānos atrastās senlietas un mākslas darbu fotogrāfijas, bet arī iepazīstinās ar tā laika augu valsti, dzīvnieku pasauli un cilvēku dzīves uztveri.
Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Vēstures institūtu, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, izmantoti materiāli no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krājumiem.
Dabas muzeja speciālisti piedāvās speciālu programmu skolēniem, kas iepazīstinās jauno paaudzi ar Latvijas teritorijas vēsturi un seno cilvēku dzīvi Lubāna ezera baseinā.
Savukārt muzeja pirmā stāva zālē būs aplūkojama izstāde “Daba iedvesmo”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!