• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Starptautiskā preses institūta prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Starptautiskā preses institūta prezidentu

Otrdien, 20.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Starptautiskā preses institūta prezidentu Johanu P.Fricu, kurš ieradies Latvijā īsā darba vizītē.
Tikšanās laikā Johans Frics un Aigars Kalvītis pārrunāja sabiedrisko raidorganizāciju jautājumus: finansējumu, statusu, pārraudzības mehānismu, preses un izpausmes brīvības attīstību un aizsardzību Latvijā.
Viesis iepazīstināja Ministru prezidentu ar savu kā mediju eksperta viedokli par diviem likumprojektiem, kas pašreiz tiek izskatīti Saeimā, – Latvijas Radio likumu un Sabiedrisko raidorganizāciju likumu.
Johans Frics pievērsa uzmanību dažiem jautājumiem, kas, viņaprāt, varētu radīt Latvijai grūtības pēc likumu pieņemšanas. Eksperts atzina, ka līdzās valsts finansējumam ir svarīgi saglabāt arī citus sabiedrisko raidorganizāciju finansēšanas avotus – reklāmu, abonentu maksas –, un minēja piemēru, ka vairākās Eiropas valstīs šobrīd tiek ieviestas abonentu maksas iepriekšējā valsts finansējuma vietā.
Starptautiskā preses institūta prezidents arī uzsvēra nepieciešamību īstenot plašāku pilsoniskās sabiedrības ietekmi un pārraudzību pār raidorganizāciju darbību. Johans Frics atzina, ka raidorganizācijas pārraugošai institūcijai jābūt pilnīgi neatkarīgai, labi finansētai un ietekmīgai. Viņš izteica bažas par likumprojektos paredzēto ieceri raidorganizāciju uzraudzības funkciju nodot Kultūras ministrijai un uzsvēra, ka ir jāatstāj neatkarīga pārraudzības institūcija.
Ministru prezidents pateicās par sniegto informāciju un ekspertīzi par abiem likumprojektiem un atzina, ka šos likumus skata Latvijas Saeima un priekšlikumus sagatavoja darba grupa, kas tos izstrādāja vairāk nekā divu gadu garumā. Saeimas atbildīgajai komisijai noteikti būtu vērtīgi iepazīties ar starptautiski atzīta eksperta viedokli.
Aigars Kalvītis apsolīja pievērst lielāku uzmanību raidorganizācijas regulējošai likumdošanai, kā arī to pārraudzībai un darbībai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!