• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas atbalstu izglītībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2000., Nr. 358/359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasaules veselības ekspertu vērtējumu

Vēl šajā numurā

12.10.2000., Nr. 358/359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas atbalstu izglītībai

No 2. līdz 7. oktobrim Latvijā kārtējā darba vizītē uzturējās Pasaules bankas (PB) misija Izglītības sistēmas attīstības projektā. Vizītē piedalījās misijas vadītājs, PB speciālists izglītības kvalitātes jautājumos Ernesto Kvadra ( Ernesto Cuadra ) un iepirkumu speciālists Vīdžejs Vīdžejverls ( Vijay Vijaiyaverl ).

Vizītes mērķis bija veikt Izglītības sistēmas attīstības projekta pārraudzību un kopīgi ar Izglītības un zinātnes ministrijas vadību un projekta vadības vienību izvērtēt projekta realizācijas plānu nākamajiem divpadsmit mēnešiem.

Šīs nedēļas laikā misija tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Greiškalnu, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru Andri Sarnoviču, izvērtēja līdzšinējo izglītības sistēmas attīstības projekta darbību, apsprieda aktuālos projekta jautājumus un konkretizēja uzdevumus nākamajam gadam.

Misijas pārstāvji pēc savas izvēles apmeklēja piecas atjaunotās skolas — Praulienā, Cēsīs, Ķegumā, Babītē un Viļānos. Ķeguma un Cēsu skolās kopā ar PB misiju bija arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Misijas pārstāvji, tiekoties ar Finansu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Ingūnu Sudrabu, pārrunāja projekta finansu izmantošanas atbilstību aizdevuma līgumam. Abas puses ir apmierinātas ar līdzekļu izmantošanu atbilstoši iepriekš sastādītajam grafikam.

6. oktobrī notika noslēguma tikšanās, kuras laikā misijas pārstāvji izteica savu viedokli par projekta gaitu. Projekta virzība kopumā novērtēta pozitīvi. Misijas pārstāvji ir apmierināti ar veikto darbu kvalitāti atjaunotajās skolās. Tika izteikti vairāki priekšlikumi, kā attīstīt pašvaldību, skolu, projektētāju un būvnieku sadarbību, veikt kvalitātes kontroli projektēšanā un būvniecībā un uzlabot iepirkuma procedūras. Svarīgi noteikt konkrētus uzdevumu izpildes termiņus un nodrošināt izpildi atbilstoši plānotajam.

Atkārtoti izvērtējot Viļānu vidusskolas renovācijas izsoles materiālus, misijas pārstāvji konstatēja neatbilstību PB noteiktajai iepirkumu procedūrai, jautājumus, kas saistīti ar PB projekta vienības atlaistajiem darbiniekiem un jaunu darbinieku pieņemšanu darbā, atstājot IZM vadības kompetencē.

Izvērtējot izglītības kvalitātes apakšprogrammas, misijas pārstāvji ieteica precizēt izstrādātos darba plānus, izveidot indikatorus paveiktā novērtēšanai, kā arī pastiprināt sadarbību ar IZM departamentiem.

Misijas vadītājs E.Kvadra uzsvēra Izglītības sistēmas attīstības projekta ciešo saistību ar Izglītības un zinātnes ministrijā realizēto reformu.

Izglītības un zinātnes ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!