• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas demokrātijas audita publikāciju angļu valodā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pilsoņu ieceļošanu Maķedonijā bez vīzas

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas demokrātijas audita publikāciju angļu valodā

Pirmdien, 19.septembrī, Rīgas pils Ģerboņu zālē Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dibinātā Stratēģiskās analīzes komisija iepazīstināja ārvalstu vēstniekus Latvijā ar šā gada rudenī izdoto projekta “Cik demokrātiska ir Latvija: demokrātijas audits” publikāciju angļu valodā “How Democratic is Latvia: Audit of Democracy”.
Ārvalstu vēstniekus Latvijā ar pētījuma īstenošanas gaitu, rezultātiem un secinājumiem iepazīstināja Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētāja profesore Žaneta Ozoliņa un pētījuma zinātniskais vadītājs profesors Juris Rozenvalds. Izdevuma prezentācijas pasākumā piedalījās arī citi pētījuma autori.
Latvijas demokrātijas audits – sabiedrības demokratizācijas procesu dinamikas izvērtējums – ir viens no lielākajiem Stratēģiskās analīzes komisijas paspārnē īstenotajiem projektiem. Cik demokrātiska ir Latvijas sabiedrība, cik lielā mērā mūsu sabiedrības institūti un procedūras atbilst demokrātijas prasībām, kāda ir situācijas dinamika pēdējos gados, un kas demokrātijas vārdā vēl būtu paveicams dažādās sabiedrības dzīves jomās – šādi jautājumi veido projekta pamatievirzi.
Stratēģiskās analīzes komisija tika izveidota 2004.gada 2.aprīlī pēc Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iniciatīvas, parakstot kopīgu rīkojumu ar Ministru prezidentu Induli Emsi. Komisijas dibināšanas mērķis ir ar starpdisciplināriem, uz nākotni vērstiem pētījumiem veidot ilglaicīgu skatījumu uz Latvijas valsts un sabiedrības attīstību mūsdienu starptautisko procesu kontekstā.
Stratēģiskās analīzes komisijas galvenais uzdevums ir konsolidēt Latvijas zinātnisko potenciālu valsts stratēģiskās attīstības un interešu labā, veicot pētījumus par Latvijas kā pilntiesīgas Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts iespējām un vietu pasaules attīstības procesos, kā arī veicinot kvalitatīvu dialogu ar likumdevējvaru, izpildvaru un sabiedrību kopumā par valsts attīstību un demokrātijas stiprināšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!