• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Austrijas Tiroles federālās zemes Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa kandidātiem

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Austrijas Tiroles federālās zemes Ministru prezidentu

16.septembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Austrijas Tiroles federālās zemes Ministru prezidentu Hervigu van Štā, viņa valdības ministriem un Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvi, kuri bija ieradušies Latvijā vizītē.
Ministru prezidents apliecināja patiesu prieku redzēt Tiroles delegāciju Latvijā, jo šo Austrijas federālo zemi viņš ir bieži apmeklējis un tā viņam ļoti iepatikusies. Aigars Kalvītis izteica valdības vadītājam līdzjūtību sakarā ar nesenā pagātnē Tirolē notikušo negadījumu uz slēpotāju pacēlāja un postošajiem plūdiem augusta beigās. Premjers atzina, ka pēdējā laikā gan pasaule kopumā, gan arī Latvija ir piedzīvojusi dažādas nelaimes un izteica cerību, ka turpmāk to būs mazāk.
Tiroles federālās zemes Ministru prezidents akcentēja Austrijas īpašās rūpes, interesi un atbalstu Latvijai, kas ir Baltijas centrs, īpaši tās integrācijā Eiropas Savienībā (ES).
Aigars Kalvītis pateicās par šo atbalstu un atzina, ka valsts ārpolitiskie mērķi ir sasniegti – Latvija ir ES un NATO dalībvalsts, īsā laikā sekmīgi veikusi vairākas reformas un pašreiz ir straujāk augošā ekonomika ES. Latvija 15 gados cer sasniegt Austrijas attīstības līmeni. Premjers atzina, ka tagad valdībai vairāk uzmanības un pūļu jāvelta iekšpolitikas jautājumu risināšanai.
Sarunas laikā Latvijas valdības vadītājs atzīmēja lieliskās divpusējās Latvijas un Austrijas attiecības, kā arī ciešo sadarbību ar Tiroles federālo zemi. Par to liecina nesen Rīgā atvērtais Austrijas Tirdzniecības kameras tirdzniecības padomes birojs un veiksmīgi abu valstu investīcijas projekti kultūrā un reģionālajā attīstībā – Liepājas koncertzāles projekts “Lielais dzintars” un uzņēmuma “Liepājas metalurgs” sadarbība ar vairākiem Austrijas uzņēmumiem, kā arī citu uzņēmumu sadarbība.
Hervigs van Štā apliecināja vēlmi arī turpmāk intensīvi sadarboties ar Latviju visdažādākajās jomās, kā arī nodeva Ministru prezidentam sveicienu no Austrijas federālā kanclera Volfganga Šisela. Aigars Kalvītis lūdza pasveicināt Volfgangu Šiselu, ar kuru viņam ir cieši kontakti un regulāras tikšanās Eiropas Tautas partijas ietvaros. Ministru prezidents lūdza nodot Austrijas federālajam kancleram ielūgumu apmeklēt Latviju vizītē.
Tikšanās laikā puses pārrunāja ES jautājumus – nepieciešamību īstenot stratēģiski nozīmīgus satiksmes projektus Austrijā un Baltijā, kopējās lauksaimniecības politikas reformēšanu, kā arī ES paplašināšanos. Abas puses bija vienisprātis, ka ir ļoti svarīgi sākt sarunas ar Horvātiju par pievienošanos ES, jo šī valsts ir daudz paveikusi, lai izpildītu ES iestāšanās kritērijus un tās vieta ir ES sastāvā.
Tikšanās nobeigumā Hervigs van Štā aicināja Aigaru Kalvīti apmeklēt Tiroli un apliecināja, ka viņš un viņa valdības pārstāvji vienmēr būs laipni gaidīti Tirolē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!