• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atzinība vides zinātniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bezdarba līmenis paliek nemainīgs

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atzinība vides zinātniekiem

ZINATNIEKI.JPG (20253 bytes)
Viesturs Jansons un Viesturs Melecis
Foto: Alma Edžiņa

Jau piekto gadu ievērojami Latvijas zinātnieki un praktiķi par izcilu veikumu vai mūža devumu vides, Zemes un ģeogrāfijas zinātnēs saņem Latvijas Zinātņu akadēmijas, SIA “ITERA Latvija” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas gada balvas.
19.septembrī laureātiem pievienojās LZA korespondētājloceklis Dr. biol. Viesturs Melecis un Dr. sc. ing. Viesturs Jansons.
Viesturs Melecis, LU Bioloģijas institūta direktors, Bioindikācijas laboratorijas vadītājs, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes asoc. profesors un katedras vadītājs, saņēma balvu par zinātnisko darbu kopu “Vides izmaiņu bioindikācija”. Tas ir 25 darba gadu pētījums par cilvēka darbības izraisīto vides izmaiņu ietekmi uz ekosistēmām.
Viesturs Jansons, LLU Lauku inženieru fakultātes profesors, Vides un ūdenssaimniecības katedras vadītājs, saņēma balvu par zinātnisko darbu kopu “Lauksaimniecības ietekme uz ūdeņu kvalitāti Latvijā”. Kopš 1992.gada viņš vadījis ūdens kvalitātes monitoringa sistēmas izveidošanu Latvijā. Izveidotas trīs starptautiskajām prasībām atbilstošas monitoringa stacijas, kas iekļautas Norvēģijas koordinētajā Ziemeļvalstu un Baltijas lauksaimniecības noteču monitoringa tīklā.
Abi laureāti ir skolas un klasesbiedri, abiem ir vienādi vārdi, kopīgas zinātniskās intereses, abi ir starptautisko projektu vadītāji, ar panākumiem iesaistījuši tajos Latvijas zinātniekus, aktīvi mācībspēki augstskolās un jaunās pētnieku paaudzes audzinātāji, vadot studentu zinātniskos darbus. Par civilizētu lauksaimniecības ražošanu, neapdraudot ekoloģiju.

Ilga Tālberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!