• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Prodi Eiropas vīzija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Reakcija uz dāņu "nē""

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Prodi Eiropas vīzija"

Otrdiena — Vācijas apvienošanas gadadiena — arī Eiropas parlamentā bija zīmīga diena: deputāti no visām svarīgākajām politiskajām nometnēm skaļi aplaudēja ES Komisijas prezidentam, kas jau sen tika uzskatīts par "neveiksminieku". Kamēr Romano Prodi staroja kā apmierināts runcis, Francijas Eiropas lietu ministram izdevās pāri lūpām dabūt vienīgi samocītu smaidu.

Pirmo reizi amata pilnvaru laikā Prodi bija izdarījis to, ko no viņa gaidīja. Eiropas svarīgākās iestādes vadītājs iepazīstināja ar savu nākotnes stratēģiju un nosauca Eiropas integrācijai draudošās briesmas. Pirmajā mirklī varētu domāt, ka Prodi savtīgi prasa lielākas pilnvaras savai Komisijai, taču tam nebija pamata. Viņa runa, neņemot vērā asumu, bija sabalansēta un balstīta uz visu ES institūciju optimālo sadarbību. Tas, pret ko vērsās Prodi, ir augošā Eiropas valdību tieksme svarīgos jautājumus atrisināt savā starpā, ārpus galvenajām ES institūcijām. Taču šādu procesu demokrātiski kontrolēt gandrīz nav iespējams, un tas rada apjukumu par ES lomu, kas bija redzams nelaimīgo sankciju laikā pret Austriju.

Prodi pēc tam teica, ka viņam pirms šādas runas vajadzējis šo to iemācīties. Tagad viņam esot jāattaisno lielās cerības, kādas viņš tagad ir modinājis. Viņam palīdzēšot arī parlaments, ko viņš tik izveicīgi dabūjis savā pusē.

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.10.04.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!