• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2005., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot ASV un Latvijas banku konferences dalībniekus

Vēl šajā numurā

15.09.2005., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes darbību

Trešdien, 14.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē, kurā padomes dalībnieki tika iepazīstināti ar valdības vadītāja iniciētajām izmaiņām saistībā ar NTSP turpmāko darbību.
Valdības vadītājs uzsvēra, ka izmaiņas paredz NTSP statusa un kapacitātes celšanu, lai stiprinātu valdības un sociālo partneru sadarbības pamatus. Līdz ar to plānots, ka padomes sēdes sasauks Ministru prezidents vai līdzpriekšsēdētāji; paredzēts, ka tās tehniski nodrošinās sekretariāts – Ministru prezidentam funkcionāli un Valsts kancelejas direktoram institucionāli padota amatpersona.
Šis grozījumu projekts sagatavots, balstoties uz sociālo partneru – Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) – ierosinājumiem.
Vēl A.Kalvīša piedāvātās izmaiņas paredz, ka turpmāk valdības pārstāvju grupas vadītājs padomē būs Ministru prezidents (viņa vietnieks – labklājības ministrs). Paredzēts arī papildināt valdības pārstāvju loku NTSP ar Satiksmes ministrijas pārstāvi.
Plānots, ka no nākamā gada NTSP darbība tiks finansēta no Valsts kancelejai šim mērķim piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, pārdalot finansējumu no Labklājības ministrijas apakšprogrammas. Līdz ar šā grozījumu projekta apstiprināšanu tiks izbeigta NTSP sekretariāta darbība Labklājības ministrijas paspārnē.
Plānots, ka šis jautājums tiks iekļauts Ministru kabineta 20.septembra sēdē, lai to izskatītu kontekstā ar 2006.gada valsts budžeta projektu. A.Kalvītis aicināja sociālos partnerus sniegt priekšlikumus un iebildumus par piedāvātajiem jauninājumiem līdz valdības sēdei. Ministru prezidenta ierosinātie grozījumu attiecas uz pilsoniskās sabiedrības un demokrātijas politikas jomu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!