• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ANO ģenerālsekretāru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 12.septembrī, Ņujorkā tiekoties ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu, informēja par Latvijas sadarbības programmām Kaukāza reģionā un Moldovā, apstiprinot Latvijas gatavību dalīties demokratizācijas un reformu pieredzē ar citām valstīm, kas vēl atrodas reformu ceļa sākumā. K.Annans, nodēvējot Latvijas pieredzi kā ļoti vērtīgu, sacīja, ka ANO labprāt vēlētos, lai Latvija sniegtu savu pieredzi arī ārpus Eiropas kontinenta. “ANO augstu novērtē Latvijas pieredzi, un ieguvēji būtu daudzi, ja jūsu pieredzi pasaulē varētu pārņemt reformas uzsākušās valstis,” teica ANO ģenerālsekretārs.
K.Annans sveica Latviju ar to, ka tā savā attīstības ceļā ir tikusi tik tālu, ka šā gada beigās var tikt slēgta ANO Attīstības programma, kas savus mērķus ir sasniegusi. Piekrītot, ka Latvija ir veiksmes stāsts attiecībā uz reformu īstenošanu, prezidente tomēr atzīmēja, ka Latvija pašlaik pēc ANO veiktajiem valsts attīstības rādītājiem ierindojas 48.vietā “un mēs labprāt redzētu sevi augstāk, jo diemžēl vēl pārāk daudzu cilvēku labklājības līmenis ir pārāk zems”.
K.Annans uzsvēra, ka ANO ļoti atzinīgi novērtē Latvijas aktīvo līdzorganizētājas lomu Pasaules informācijas sabiedrību sanāksmē, kura šā gada novembrī norisināsies Tunisijā un kuras mērķis ir veicināt zināšanās balstītas sabiedrības pasaulē, kā arī mazināt tā dēvēto tehnoloģiju plaisu starp valstīm: “Jūs esat snieguši lielu atbalstu šā pasākuma organizēšanā, tas ir pamanīts un tiek ļoti pozitīvi novērtēts.”
12.septembrī Ņujorkā notika ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana un ANO asamblejas prezidenta Jana Pinga darba sēdes ar ANO ģenerālsekretāra izraudzītajiem pieciem īpašajiem sūtņiem reformu jautājumos, starp kuriem ir arī Latvijas prezidente. Pārrunu laikā dalībnieki apspriedās par šābrīža situāciju dažādu darba grupu debatēs saistībā ar kompromisa meklējumiem par dažādu ANO izvirzīto reformu īstenošanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!