• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"BITE Latvija" sola nopietnu konkurenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā daudzi strādā virsstundas

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“BITE Latvija” sola nopietnu konkurenci

Rīt pakalpojumus sāks piedāvāt Latvijas trešais UMTS (Universal Mobile Telecommunications System)/ GSM (Global System for Mobile Communications) mobilo telefonsakaru operators.

ERIKSENS1.JPG (11743 bytes)
SIA “BITE Latvija” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Jespers Teils Eriksens
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar SIA “BITE Latvija” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Jespers Teils Eriksens paziņoja – no 15.septembra Latvijas iedzīvotāji varēs izmantot jaunā operatora pakalpojumu TOXIC.
Iegādājoties TOXIC priekšapmaksas karti, būs iespējams zvanīt, sūtīt īsziņas un izmantot internetu. Karšu lietotāju savstarpējo sarunu tarifs būs pieci santīmi par minūti, bet īsziņas nosūtīšana maksās vienu santīmu. Savukārt zvani citu Latvijas operatoru klientiem maksās 15 santīmus minūtē, bet īsziņas nosūtīšana – piecus santīmus. Uz Lietuvu un Igauniju TOXIC lietotāji varēs zvanīt par 15 santīmiem minūtē neatkarīgi no adresāta tīkla, bet zvans uz citām valstīm maksās 35 santīmus minūtē. Interneta pakalpojuma “BITE Plus” izmantošana maksās 30 santīmus diennaktī, bet mēneša abonements – trīs latus. No rītdienas internetā būs pieejama gan “BITE Plus”, gan arī mobilā interneta (wap) mājaslapa. TOXIC kartes īpašniekiem lejupielādei tiks piedāvātas 300 mobilās spēles, kā arī dažādas latviešu mūzikas zvanu melodijas MP3 formātā. Būs pieejami arī dažādi informatīvi pakalpojumi.
Mobilo sakaru izmantotājus apbēdinās fakts, ka SIA “Latvijas mobilais telefons”(LMT) un SIA “Tele2” abonenti pagaidām nevarēs piezvanīt TOXIC kartes lietotājiem. Tas skaidrojams ar nesekmīgajām “BITE Latvija” sarunām ar LMT un “Tele2” par starpsavienojumu nodrošināšanu. Acīmredzot šis apstāklis diktē arī ievērojamo tarifu atšķirību. J.T.Eriksens izteica nožēlu par šābrīža situāciju un pauda apņēmību to labot. Viņš norādīja, ka “BITE Latvija” nevēlas iesaistīties tiesu darbos, jo tic, ka LMT un “Tele2” ievēros likumdošanas prasības. J.T. Eriksens arī uzsvēra, ka savas pilnvaras situācijas noregulēšanā būtu jāizmanto Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. Tomēr attiecībā uz “BITE Latvija” jaunā produkta izredzēm tirgū uzņēmuma izpilddirektors bija optimistiski noskaņots – J.T.Eriksens domā, ka TOXIC ieinteresēs plašu Latvijas iedzīvotāju loku, pirmām kārtām jauniešus. 15.septembrī Latvijas mobilo sakaru tirgū sāksies konkurences laikmets, uzsvēra J.T.Eriksens.
Dānijas uzņēmuma “TDC Group” pārvaldītās Lietuvas firmas “BITE Lietuva” meitassabiedrība “BITE Latvija” šā gada martā uzvarēja trešā UMTS/ GSM mobilo sakaru operatora licences izsolē. Pirmais zvans “BITE Latvija” tīklā tika izdarīts augusta sākumā. 15.septembrī uzņēmums nodrošinās 80 procentu tīkla pārklājumu Rīgā un 95 procentu pārklājumu – Daugavpilī, bet līdz 2006.gada 1.janvārim arī pārklājums Rīgā sasniegšot 95 procentus. J.T.Eriksens ar lepnumu norādīja, ka rīt klientiem mobilie sakari tiks nodrošināti, izmantojot tikai pašam uzņēmumam piederošās antenas un citu tehnisko aprīkojumu. “BITE Latvija” izpilddirektors atzina, ka infrastruktūras izveide prasa ievērojamas investīcijas, taču nevarēja nosaukt konkrētu ieguldīto līdzekļu summu, jo tīkla paplašināšana turpinās. J.T.Eriksens neslēpa, ka nākotnē “BITE Latvija” vēlas klientiem piedāvāt arī pēcapmaksas pakalpojumus, taču atturējās nosaukt šā plāna īstenošanas termiņus, vien norādot, ka šis solis būs pārsteigums.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!