• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 30. augusta noteikumi Nr. 664 "Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116503-sabiedrisko-pakalpojumu-licencesanas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.686

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 20.maija noteikumos Nr.271 "Konsultatīvās padomes attīstības sadarbības politikas jautājumos nolikums"

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 664

Pieņemts: 30.08.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.664

Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 9.§)

Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 16.panta otro daļu un 18.panta pirmo daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas iestāde (turpmāk — regulators) licencē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu un regulējamo nozaru komersantus, kā arī nosaka kārtību, kādā iesniedz iesniegumu (ierosinājumu) licences saņemšanai (ja šī kārtība nav noteikta regulējamo nozaru speciālajos likumos), un nosaka iesnieguma iesniegšanas kārtību licences nosacījumu grozīšanai vai licences anulēšanai (atcelšanai). Šo kārtību nepiemēro elektronisko sakaru nozarē un reģistrējot vispārējo atļauju pas­ta nozarē.

2. Valsts regulējamās nozarēs sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu licencē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, bet pašvaldību regulējamās nozarēs — attiecīgais pašvaldības regulators.

3. Regulators nosaka licences termiņa sākuma un beigu datumu saskaņā ar sabiedriskos pakalpojumus regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

4. Regulators komersantam izsniedz šo noteikumu 1.pielikumā noteiktā parauga licenci, norādot sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas sākuma termiņu.

5. Komersants iesniedz regulatoram iesniegumu licences saņemšanai (2.pielikums), iesniegumu licences nosacījumu grozīšanai (3.pielikums) vai iesniegumu licences anulēšanai (atcelšanai) (4.pielikums).

6. Iesniegumam pievienojamo dokumentu saraksts norādīts attiecīgā iesnieguma veidlapā. Iesniegums tiek uzskatīts par iesniegtu dienā, kad regula­tors ir saņēmis visus šo noteikumu attiecīgajā pielikumā norādītos dokumentus un visu nepieciešamo informāciju.

7. Iesniedzot dokumenta kopiju, uzrāda oriģinālu vai kopiju apliecina Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.154 “Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi” noteiktajā kārtībā.

8. Ja iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepietiekama vai neprecīza, regulators ir tiesīgs pieprasīt papildinformāciju.

9. Komersants ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

10. Ja iesniegtajos dokumentos trūkst lēmuma pieņemšanai nepieciešamās informācijas, regulators atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to komer­santu. Jautājumu izskata pēc tam, kad ir saņemta nepieciešamā informācija vai dokumenti. Laiku no jautājuma izskatīšanas atlikšanas līdz nepieciešamās informācijas vai dokumentu saņemšanai neieskaita šo noteikumu 13.punktā noteiktajā termiņā.

11. Ja komersants regulatora noteiktajā termiņā nav iesniedzis visu nepie­ciešamo informāciju vai dokumentus, regulators pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, izdarīt grozījumus licences nosacījumos vai anulēt (atcelt) licenci.

12. Grozot licences nosacījumus vai anulējot (atceļot) licenci pēc savas iniciatīvas, lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju nodrošina regulators.

13. Regulators 30 dienu laikā no attiecīga iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par licences izsniegšanu, grozījumu izdarīšanu licences nosacījumos, licences anulēšanu (atcelšanu) vai lēmumu par atteikumu izsniegt licenci. Licenci izsniedz pēc tam, kad samaksāta valsts nodeva par licences izsniegšanu.

14. Ja regulators pieņēmis lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, izdarīt grozījumus licences nosacījumos vai anulēt (atcelt) licenci, atkārtotu iesniegumu licences saņemšanai, licences nosacījumu grozīšanai vai licences anulēšanai (atcelšanai) var iesniegt pēc tam, kad ir novērsti visi atteikuma iemesli.

15.Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs laikus (ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms licences termiņa beigām) informē regulatoru par to, vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs plāno turpināt sniegt licencē norādītos sabiedriskos pakalpojumus.

16. Par licences izmantošanu, licences nosacījumu ievērošanu un izpildi ir atbildīgs komersants. Komersants nav tiesīgs nodot licenci citām personām.

17. Regulators nosaka termiņu, kādā komersantam jānovērš pārkāpums, kas bijis par iemeslu licences darbības apturēšanai.

18.Regulators pieņem lēmumu atjaunot licences darbību, ja komersants ir novērsis licences darbības apturēšanas iemeslus.

19.Ja komersants noteiktajā termiņā nav novērsis licences darbības apturēšanas iemeslus un tie atbilst likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” noteiktajam licences anulēšanas (atcelšanas) pamatojumam, regulators pieņem lēmumu par licences anulēšanu.

20.Grozot licences nosacījumus vai anulējot (atceļot) licenci pēc regula­tora iniciatīvas, netiek piemērots šo noteikumu 13.punktā noteiktais lēmuma pieņemšanas termiņš.

21.Licencējot sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, regulators ir tiesīgs noteikt komersantam īpašus nosacījumus kvalitātes un vides aizsardzības prasību, tehnisko noteikumu, standartu, kā arī līguma noteikumu izpildes jomā saskaņā ar attiecīgās nozares normatīvajiem aktiem.

22.Licence ir derīga tikai tajā noteiktā sabiedriskā pakalpojuma veida sniegšanai.

23.Ja licence ir nozaudēta, nozagta, iznīcināta vai neatjaunojami bojāta, regulators pēc komersanta rakstiska pieprasījuma saņemšanas izsniedz licences dublikātu, izdarot uz tā atzīmi “Dublikāts”.

24. Ja licenci anulē, aptur vai izdara grozījumus licences nosacījumos, licences oriģinālu vai dublikātu nodod regulatoram 30dienu laikā pēc regulatora lēmuma spēkā stāšanās.

25.Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumus Nr.299 “Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2001, 105.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 15.septembri.

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 30.augusta noteikumiem Nr.664

01.JPG (34894 bytes)

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 30.augusta noteikumiem Nr.664

02.JPG (100662 bytes)

03.JPG (48410 bytes)

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

 

3.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 30.augusta noteikumiem Nr.664

04.JPG (78119 bytes)

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

 

4.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 30.augusta noteikumiem Nr.664

05.JPG (43836 bytes)

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!