• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Lauksaimniecības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijai veltītu raidījumu Berlīnes radio

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Lauksaimniecības likumā

Zemkopības ministrija izstrādājusi grozījumus Lauksaimniecības likumā. Tie jau atbalstīti Ministru kabineta Komitejā, bet vēl būs jāakceptē valdībai un jāpieņem Saeimā. Izmaiņas likumā bija nepieciešamas, lai precizētu un papildinātu vairākas likuma normas.

Tagad Lauksaimniecības likumā lielāka loma atvēlēta Zemkopības ministrijas sadarbībai ar lauksaimnieku organizācijām. Noteikts, ka, izstrādājot un īstenojot lauksaimniecības politiku, Zemkopības ministrija sadarbojas ar valsts mēroga lauksaimnieku organizāciju izveidoto sadarbības padomi. Tā ir konsultatīva institūcija, kas darbojas saskaņā ar apstiprinātu nolikumu, kurā noteikts Sadarbības padomes statuss, galvenie mērķi un uzdevumi. Savukārt zemkopības ministrs ar Sadarbības padomi noslēdz vienošanos par sadarbību lauksaimniecības politikas izstrādē un realizācijā Latvijas sarunās ar Eiropas Savienību un citām ārvalstīm lauksaimniecības jautājumos. Savstarpējo vienošanos varēs attiecināt arī uz tiem jautājumiem, kas skar valsts, Eiropas Savienības un citu ārvalstu un starptautisko organizāciju atbalstu lauksaimniekiem, kā arī uz jautājumiem par pagastu un rajonu lauksaimniecības pašpārvaldes organizāciju izveidošanu.

Lauksaimniecības likumu paredzēts papildināt arī ar likuma normu par Lauku atbalsta dienestu. Tā noteiks, ka lauksaimniecības un lauku atbalsta politiku valstī nodrošina Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša iestāde — Lauku atbalsta dienests. Šī institūcija administrē valsts atbalstu un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai. Vienotās administrēšanas un kontroles sistēmas izveidošanas kārtību nosaka Ministru kabinets, paredzot vienotas administrēšanas, maksājumu un kontroles informācijas sistēmas izveidi un darbības kārtību, lauku reģistra veidošanas mērķus un pamatprincipus, kā arī valsts atbalsta un Eiropas Savienības atbalsta reģistru un datu bāžu veidošanas mērķus un pamatprincipus.

Veicot likuma grozījumus, to paredzēts papildināt arī ar normu, kas deleģē tiesības valdībai noteikt kārtību par bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražošanas, glabāšanas, pārstrādes un tirdzniecības kontroli. Savukārt Augkopības produkcijas kvalitātes valsts kontroles dienests veic valsts uzraudzību un kontroli pār bioloģiskās lauksaimniecības produktu apriti un veido šo produktu apritē iesaistīto personu reģistru.

Grozījumi Lauksaimniecības likumā paredz, ka zemkopības ministrs apstiprina metodiskos norādījumus par mēslošanas līdzekļu glabāšanu un lietošanu atbilstoši agrotehniskajām prasībām, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs apstiprina metodiskos norādījumus par mēslošanas līdzekļu glabāšanu un lietošanu atbilstoši vides aizsardzības prasībām. Attiecīgos noteikumus par mēslošanas līdzekļu glabāšanu un lietošanu izdod Ministru kabinets. Tie nosaka agrotehniskās un vides aizsardzības prasības mēslošanas līdzekļu glabāšanā un lietošanā, lai samazinātu augu barības elementu zudumus un pasargātu vidi no piesārņojuma lauksaimnieciskās darbības rezultātā. Turklāt likumprojektā noteikts, ka Ministru kabinets apstiprina mēslošanas līdzekļu glabātavu būvnormatīvus.

Dagnija Muceniece — "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!