• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules parlamentu vadītāju otrajā konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules parlamentu vadītāju otrajā konferencē

No 7. līdz 9.septembrim Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre ASV, Ņujorkā, piedalījās Pasaules parlamentu priekšsēdētāju otrajā konferencē.
Pasaules parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences otrajā darba dienā parlamentu priekšsēdētāji turpināja vispārējās debates par parlamentu starptautisko sadarbību, saskaroties ar 21.gadsimta izaicinājumiem. Debatēs ar uzrunām uzstājās visu konferencē pārstāvēto valstu parlamentu vadītāji.
Paralēli vispārējām debatēm notika paneļdiskusija par parlamentu lomu demokrātijas veicināšanā, kuru vadīja Dienvidāfrikas parlamenta spīkere Baleka Mbete. Tajā liela uzmanība tika pievērsta parlamenta darba efektivitātes veicināšanai, kā arī dialogam ar sabiedrību. Paneļdiskusija bija veltīta sadarbībai ar ANO, un to vadīja Starptautiskās darba organizācijas ģenerāldirektors Žuans Somaira. Konferences dalībniekus uzrunāja arī Kofi Annans.
Pasākuma ietvaros Saeimas priekšsēdētājai I.Ūdrei bija iespēja tikties un pārrunāt aktuālus savstarpējās sadarbības jautājumus ar kolēģiem no dažādām valstīm, tai skaitā Itālijas parlamenta vadītāju Pjeru Ferdinando Kazīni, Krievijas domes priekšsēdētāju Borisu Grizlovu, Nīderlandes parlamenta priekšsēdētāju Fransu Veisglasu, Apvienotās Karalistes parlamenta priekšsēdētāju Mišelu Martinu, Izraēlas parlamenta priekšsēdētāju Reuvenu Rivlinu, Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi, Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu, Meksikas parlamenta priekšsēdētāju Enriki Džeksonu Ramiresu, Japānas parlamenta priekšsēdētāju Šikagi Ogi un citiem kolēģiem.
9.septembrī konferencē notika sieviešu parlamentu priekšsēdētāju paneļdiskusija “Parlamenti un Apvienotās Nācijas: sadarbība, lai veicinātu dzimumu līdztiesību”, ko vadīja Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre. Diskusijā piedalījās Beļģijas Senāta, Dominikas, Igaunijas, Gruzijas, Grieķijas, Ungārijas, Jamaikas Senāta, Japānas, Nīderlandes Senāta, Jaunzēlandes, Dienvidāfrikas, Šveices, Urugvajas, Antigvas un Barbudas, Sentkitsas un Nevisas parlamentu priekšsēdētājas.
Par ANO veikto darbu dzimumu līdztiesības veicināšanā ziņoja ANO ģenerālsekretāra speciālā padomniece dzimumu līdztiesības jautājumos Reičela Majanja un ANO Attīstības fonda sievietēm direktore Noelēna Heizere. Parlamentu vadītājas iesaistījās diskusijās par sieviešu parlamentu priekšsēdētāju lomu dzimumu līdztiesības sasniegšanā.
Konferences nobeigumā pieņemta deklarācija “Parlamentu pieaugošā loma demokrātijas deficīta pārvarēšanā starptautiskajās attiecībās”. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre konferencē prezentēja deklarācijas tekstu, kā arī sniedza debates apkopojošu ziņojumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!