• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas augļu parāde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noskaidros labākos komersantus

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas augļu parāde

Rīt, 14.septembrī, Latvijas Dabas muzejā atklās izstādi “Rudens augļi un ogas”.

IZSTADE.JPG (23525 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tā tapusi sadarbībā ar Valsts Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu staciju. Izstādē interesenti varēs saņemt speciālistu konsultācijas.
Kā skaidro Latvijas Dabas muzeja Izstāžu un informācijas nodaļas speciāliste Vineta Grigāne, izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 100 šķirņu āboli, 50 šķirņu bumbieri, 20 šķirņu pīlādži, plūškoku augļi, irbenes, lazdu formas un smiltsērkšķu pārstrādes produkti no Valsts Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacijas un akciju sabiedrības “Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija” dārziem.
Latvijas dārzos audzētie augļi ir nozīmīgs vitamīnu avots visu ziemu, tie ir ekoloģiski tīrs un vērtīgs ēdienkartes papildinājums ziemas mēnešos, uzsver izstādes rīkotāji.
Āboli satur izcili vērtīgas barības vielas ar dziedniecisku nozīmi. Savukārt bumbieri ir augļi, kuros daudz šķiedrvielu, pektīnvielu un cukuru, tiem ir augsta enerģētiskā un diētiskā vērtība. Bumbieros nav daudz vitamīnu, bet tie ir bagāti ar dažādām minerālvielām, mikroelementiem. Apmeklētāji varēs iepazīties ar tādām mazpazīstamām Latvijas dārzu bagātībām kā melnais plūškoks un irbene. Melnā plūškoka ogas lieto saaukstēšanās gadījumos kā antioksidantu, uztura bagātinātāju, tās palīdz liekā svara, nervu un citu problēmu gadījumos. Veselīgas un derīgas ir arī lielogu irbenes ogas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!