• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No alfas līdz omegai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2000., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pēcnāves apbalvojums par dumjumu"

Vēl šajā numurā

10.10.2000., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No alfas līdz omegai

Pasaules presē

— 2000.09.

Karalienei, kas karalienei pienākas

Ar UNESCO Kultūras sūtņa goda nosaukumu apbalvotās aktrises Sofijas Lorēnas karaliskais profils rotās vienu no Itālijas monētām. Tās pašlaik tiek kaltas un apgrozībā nonāks 2002.gadā.

Tik tiešām Šolohovs

Līdz šim pastāvēja šaubas, vai romānu "Klusā Dona" patiešām sarakstījis Mihails Šolohovs. Nupat Krievijas Zinātņu akadēmijas Krievu literatūras institūtā veikta tekstoloģiskā analīze, kas apliecina, ka nesen atrastā romāna "Klusā Dona" rokrakstu uzrakstījis cilvēks, kura vārds ierasti greznojies uz grāmatas vāka. Romāna teksts ilgus gadus bija glabājies pie kādas Nobela prēmijas laureāta radinieces, kuras vārds netiek izpausts. Radiniece izlēmusi neizdot "Klusās Donas" tekstu ārzemēm, lai gan izstāžu nams "Sotheby’s" noteicis, ka tas ir pusmiljonu dolāru vērts.

Ardievas ieročiem

Britu izlūki Irākā atklājuši raķetes, kas var noslaucīt no zemes virsas veselas pilsētas. Noskaidrojies, ka tās savai armijai nozaguši krievu kriminālelementi un pārdevuši Huseinam.

Visiem viena vēstniecība

Vācijas finansu ministrs Hanss Eihels ieteicis ES valstu valdībām taupības nolūkos slēgt savas diplomātiskās pārstāvniecības Eiropas Savienības robežās. Turklāt Berlīnes finansu resora galva izvirza ideju veidot kopīgas ES valstu vēstniecības valstīs aiz ES robežām.

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Preses analīzes nodaļu

"LV" nozares redaktors GINTS MOORS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!