• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Ukrainas masu medijiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas komitejas sēdi Rīgā

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Ukrainas masu medijiem

Trešdien, 7.septembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Ukrainas masu mediju pārstāvjiem, lai informētu par Latvijas ārpolitikas prioritātēm – Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES), Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) un ES jauno kaimiņu politiku.
Tikšanās laikā Artis Pabriks pastāstīja par Latvijas pieredzi, kas iegūta, integrējoties ES un NATO. Ministrs pauda Latvijas gatavību nodot šo pieredzi partneriem Ukrainā un sniegt Latvijas kā ES dalībvalsts aktīvu atbalstu Ukrainas eirointegrācijas centieniem. A.Pabriks uzsvēra ieguvumus, kādus dalība ES sniedz gan valsts ārpolitikā, gan iedzīvotāju labklājības nodrošināšanā, gan arī valsts attīstībā kopumā.
Ārlietu ministrs izteica gandarījumu par labajām Latvijas un Ukrainas attiecībām un pauda ieinteresētību šīs attiecības paplašināt gan divpusēji, gan arī ES jauno kaimiņu politikas ietvaros. Svarīga nozīme abu valstu sadarbības attīstībā būs šā gada oktobra sākumā plānotajai Ministru prezidenta vizītei Ukrainā, atzīmēja A.Pabriks.
Tikšanās notika projekta “Latvija – ES un NATO dalībvalsts” ietvaros, ko organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Ārlietu un Aizsardzības ministriju. Projekta mērķis ir iepazīstināt Ukrainas masu mediju pārstāvjus ar Latvijas sasniegumiem un attīstības perspektīvām politikā, ekonomikā un sociālajā jomā.
Tikšanās ar 14 Ukrainas žurnālistiem piedalījās arī ministrijas valsts sekretāra vietniece, ES direkcijas vadītāja Astra Kurme un Divpusējo attiecību departamenta direktora vietnieks, Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu nodaļas vadītājs Juris Poikāns, kā arī Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Atis Lots.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!