• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas vēstnieces iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Zviedrijā atvadu pieņemšanu

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas vēstnieces iepazīšanās vizīti

Pie Ministru prezidenta

Trešdien, 7.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Kanādas vēstnieci Latvijā Klēru Pulēnu, kura ieradās iepazīšanās vizītē.
Aigars Kalvītis apsveica vēstnieces stāšanos amatā un novēlēja panākumus atbildīgajā darbā. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka abu valstu veiksmīgā sadarbība turpināsies un aptvers arvien jaunas jomas.
Ministru prezidents atzīmēja, ka abām valstīm ir nepieciešami plašāki kontakti un vizīšu apmaiņa, kas nostiprinātu Latvijas un Kanādas politiskās attiecības un dotu papildu impulsu biznesa kontaktiem.
Puses apmainījās ar viedokļiem par pašlaik sagatavošanā esošo Jaunatnes mobilitātes līgumu, pēc kura noslēgšanas jauniešiem pavērtos daudz plašākas iespējas apmaiņas vizītēm un izglītībai.
Ministru prezidents arī norādīja, ka jāturpina darbs pie bezvīzu režīma ar Kanādu, kas sniegtu papildu impulsu divpusējai sadarbībai visos līmeņos un noteikti veicinātu arī biznesa kontaktus starp Latviju un Kanādu.
Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta divpusējām attiecībām, sadarbībai palīdzības sniegšanā attīstības valstīm, transatlantiskajām attiecībām, NATO un Eiropas Savienības (ES) jautājumiem.
Kā nozīmīgu Latvijas ārpolitikas prioritāti Aigars Kalvītis atzīmēja demokrātijas veicināšanu ES jauno kaimiņu reģionā. Ministru prezidents pauda gandarījumu par abu valstu ārlietu ministriju šogad parakstīto sadarbības dokumentu palīdzības sniegšanai trešās puses valstīm attīstības veicināšanā. Veiksmīga, pēc Aigara Kalvīša domām, ir bijusi sadarbība ar Kanādas Starptautisko attīstības aģentūru (Canadian International Development Agency).
Premjers izteica cerību, ka sāktā sadarbība ir “tikai sākums vēl plašākai sadarbībai starp mūsu valstīm, lai stiprinātu demokrātiju, drošību, stabilitāti un labklājību plašākā Eiropā”.
Sarunas gaitā puses izteica gandarījumu par transatlantiskajām attiecībām, līdzīgajiem viedokļiem dažādos jautājumos un cerību uz auglīgu turpmāko ES un Kanādas sadarbību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!