• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 7. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2005. gada 30. augusta ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 7. septembrī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2005.gada 7.septembrī plkst.17.00:

Deputātu A.Klementjeva, J.Urbanoviča, A.Vidavska, V.Orlova un B.Cileviča jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram M.Kučinskim (Jautājumu reģistra nr.68).
“Par Rīgas domes 12.07.2005. noteikumu Nr.2 “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību” atsevišķu punktu darbības apturēšanu”
(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājas vietā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs J.Straume

Rīgā 2005.gada 5.septembrī

 

Pielikums

Par Rīgas domes 12.07.2005. noteikumu Nr.2 “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību” atsevišķu punktu darbības apturēšanu

God. M.Kučinska kungs!

Rīgas dome 2005.gada 17.jūlijā pieņēma noteikumus Nr.2 “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību”, kuri nosaka kārtību, kādā daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību, tiek veikta ūdens patēriņa starpības, kura veidojas starp mājai pievadīto, mājas kopējā ūdens skaitītāja fiksēto ūdens apjomu un mājā patērēto, dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu ūdens skaitītāju fiksēto ūdens apjomu.
Minēto noteikumu 3.punkts nosaka, ja dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu izmantotāji nevar savstarpēji vienoties par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību, mājas apsaimniekotājs ūdens patēriņa starpību sadala proporcionāli dzīvokļos un neapdzīvojamās telpās uzstādīto ūdens skaitītāju uzrādītajam patēriņam norēķinu mēnesī. Ūdens patēriņa starpība sadalei nedrīkst pārsniegt 15% no mājai pievadītā ūdens apjoma.
Faktiski šis punkts nozīmē, ka par ūdens skaitītāju neprecīzu darbību vai par ūdens zudumiem līdz atsevišķā dzīvoklī un neapdzīvojamā telpā uzstādītajam individuālajam ūdens skaitītājam finansiāla atbildība no pašvaldības sabiedrības – mājas apsaimniekotāja (vai sabiedrības “Rīgas ūdens”) tiek pārlikta uz individuālu dzīvokļa (neapdzīvojamās telpas) īpašnieku vai īrnieku (nomnieku) neatkarīgi no viņa individuālās atbildības par konkrēto ūdens zudumu.
Šāda Rīgas domes pieeja pārkāpj patērētāju tiesības saņemt kvalitatīvu pakalpojumu par samērīgu un atbilstošu samaksu un faktiski nozīmē noteikto ūdens piegādes tarifu palielināšanu par nesaņemtu pakalpojumu un neatkarīgi no individuālā ūdens patērētāja vainas nepareizā ūdens patēriņa uzskaitē vai neuzskaitītā ūdens zudumā.
Ar šādu noteikumu punktu pašvaldības sabiedrība – mājas apsaimniekotājs – un sabiedrība “Rīgas ūdens” faktiski tiek atbrīvota no pienākuma sakārtot ūdens patēriņa uzskaiti un novērst ūdens zudumus sistēmās, jo šos zaudējumus tik un tā segs namu iedzīvotāji (nomnieki).
Ņemot vērā, ka Rīgas domes pieņemtie noteikumi būtiski pārkāpj patērētāju tiesības, lūdzam Jūs izmantot likuma “Par pašvaldībām” 49.pantā piešķirtās tiesības un ar savu rīkojumu apturēt Rīgas domes 12.07.2005. noteikumu Nr.2 “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību” attiecīgo punktu darbību.

LR 8.Saeimas deputāti: A.Klementjevs, J.Urbanovičs,

A.Vidavskis, V.Orlovs, B.Cilevičs

2005.gada 25.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!