• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Paragvajas vēstnieces iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2005., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopējiem standartiem ES atgriešanās jomā

Vēl šajā numurā

07.09.2005., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Paragvajas vēstnieces iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 6.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Paragvajas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Liliāni Lebronu-Vengeri, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta Latvijas un Paragvajas divpusējām attiecībām un to padziļināšanas iespējām nākotnē – gan divpusējā līmenī, gan Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas valstu dialoga kontekstā.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda prieku par iespēju tikties ar Paragvajas vēstnieci Latvijas parlamentā un izteica cerību, ka vēstnieces stāšanās jaunajā amatā būs labs pamats divpusējo attiecību aktivizēšanai. Viņš norādīja uz iespējām un mūsu valsts ieinteresētību paplašināt politiskos, ekonomiskos, izglītības un kultūras sakarus starp Latviju un Paragvaju.
Puses pieskārās aktualitātēm ES un Latīņamerikas valstu apvienībā MERCASUR, kā arī pārrunāja to attiecību perspektīvu – iespējamo līguma starp ES un MERCASUR noslēgšanu nākamgad paredzētajā galotņu tikšanās laikā Austrijā.
Paragvajas vēstniece informēja par savas valsts iekšpolitiskajām aktualitātēm – sarežģīto reformu procesu ceļā uz demokrātiju. J.Straume atzina, ka arī Latvijai pēc neatkarības atgūšanas ekonomiskie un sociālie pārkārtojumi bijuši grūti, taču tagad Latvija ir ES un NATO dalībvalsts un savas uzkrātās pieredzes nodošanā aktīvi sadarbojas ar Moldovu un Gruziju. Arī Paragvajas vēstniece pauda savas valsts ieinteresētību mācīties no Latvijas gūtās pieredzes, piemēram, demokrātijā un cilvēktiesībās, un akcentēja nepieciešamību padziļināt kontaktus, īpaši parlamentu līmenī.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs novēlēja vēstniecei veiksmi jaunajā amatā un apliecināja mūsu parlamenta gatavību veidot aktīvāku sadarbību ar Paragvajas parlamentu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!