• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauns rekords Latvijas avīžniecības vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notiesāti četri parādnieki

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauns rekords Latvijas avīžniecības vēsturē

Jaunu pārsteigumu un arī rūpes pastniekiem vakar, 5.septembrī, sagādāja “Latvijas Vēstnesis”. Proti, klajā nāca laikraksta Nr.140 (3298) A daļa ar 416 lappusēm un viena eksemplāra svaru pāri kilogramam, precīzāk – 1125 grami.

BOOOKS.JPG (19305 bytes)
5.septembra “Latvijas Vēstneša” laidienā ir divas rekorda cienīgas iezīmes. Pirmām kārtām apjoms. Laikraksts ar 416 lappusēm – tam nav analoga. Otra vērā ņemamā iezīme ir svars – 1125 grami. Pat romāni sver mazāk
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Visas tirāžas svars krietni pārsniedza četras tonnas. Ar šādu laikraksta laidiena apjomu un svaru redakcija pārspējusi visus savus un Latvijas avīžniecības rekordus.
Šajā laidienā ir publicēts viens dokuments – “Par Eiropas valstu nolīgumu par bīstamo kravu pārvadājumiem ar autotransportu (ADR)” angļu un latviešu valodā. Dokuments angļu valodā aizņem 202 avīzes lappuses, latviešu valodā – 210. Vēl divās lappusēs publicēts Konkurences padomes lēmums un divās lappusēs – informācija par 2.septembrī lemto Valsts sekretāru sanāksmē.
Arī vairāki iepriekšējie “Latvijas Vēstneša” numuri bijuši īpaši. Tā, piemēram, 1997.gada 27.jūnijā iznāk “Latvijas Vēstnesis” uz 96 lappusēm, tolaik vēl A2 formātā, nevis tabloīda (A3) izmērā kā tagad. Tāds apjoms tagadējā laikraksta formātā aizņemtu aptuveni 210 lappuses.
Savukārt, lai nodrošinātu normatīvo aktu bāzi Latvijas pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā, valsts pievienošanās dienā Eiropas Savienībai – 2004.gada 1.maijā – laikraksts iznāca uz 316 lappusēm A3 formātā, kurā publicēti astoņpadsmit likumi un vairāk nekā simt Ministru kabineta noteikumu, līdz ar to apjoma ziņā pārspējot visus iepriekšējos rekordus. Lai šis unikālais laidiens ieraudzītu dienasgaismu un tiktu nodrošināta normatīvo aktu publicēšana laikā, 1.maija numura sagatavošana vairumam redakcijas darbinieku ilga līdz astoņiem rītā, bet pēdējais punkts tika pielikts pusdesmitos. Turklāt šis 1.maija laikraksts svēra 842 gramus. Tādu smagumu pastniekiem un viņu priekštečiem vēl nebija nācies nogādāt abonētājiem.
Vakardienas numurs svēra par gandrīz trīs simtiem gramu vairāk.

 

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!