• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Liepāju pa gaisa ceļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts maks kļuvis biezāks

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Liepāju pa gaisa ceļu

RIGA-LIEPAJA2.JPG (17508 bytes)
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Latvijas aviosabiedrība “airBaltic” vakar sāka lidojumus pirmajā regulārajā iekšzemes reisā Rīga–Liepāja.
Tādi lidojumi Latvijā nav veikti pēdējos 20 gadus, atgādina a/s “air Baltic Corporation” Korporatīvo komunikāciju viceprezidente Vija Dzērve. Kā jau ziņots, iepriekš bija iecerēts lidojumus sākt aprīļa sākumā, taču maršruta atklāšana aizkavējās līdz septembrim.
Vakar pirmajā iekšzemes reisā no Rīgas uz Liepāju devās pieci pasažieri, savukārt uz Rīgu – viens pasažieris.
Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers ir pārliecināts, ka tas ir pozitīvs pavērsiens Latvijas aviācijas attīstībā, “jo līdz šim jebkurš lidojums saistījās ar robežas šķērsošanu, taču turpmāk Latvijas iedzīvotāji varēs uz Liepāju nokļūt ātrāk un ērtāk”.
Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ir gandarīts, ka tiek atjaunots “labi aizmirsts vecais”. Viņš atgādina, ka kopš 1937.gada Liepājai ir sava lidosta – sākotnēji tā atradās tur, kur šobrīd slejas uzņēmuma “Lauma” korpusi. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados lidmašīnas no Liepājas ik dienu devās uz vismaz piecām tālām pilsētām.
Atjaunotie lidojumi no Rīgas uz Liepāju veicinās ne tikai Liepājas lidostas attīstību, piesaistīs jaunus klientus tūrisma un citās uzņēmējdarbības nozarēs, bet tas ir signāls par visa Kurzemes reģiona ekonomiskā spēka pieaugumu, uzskata U.Sesks.
Pēc pirmajiem lidojumiem gan kompānija, gan pašvaldība varēs precīzāk prognozēt potenciālo pasažieru skaitu, kā arī izpētīt tālākos maršrutu un lidojumu virzienus. Nākotnē iecerēts regulāros avioreisus Rīga–Liepāja savienot ar kādu no Eiropas lidostām un jaunos maršrutus piedāvāt ilgtermiņā, skaidro Liepājas domes priekšsēdētājs.
Uz Liepāju varēs aizlidot četras reizes nedēļā – pirmdienās, trešdienās, piektdienās un svētdienās. Izlidošana būs pulksten 10.30, bet izlidošana no Liepājas uz Rīgu – pulksten 11.30.
Biļešu cenas lidojumiem uz Liepāju būs, sākot no 19 latiem (ar lidostu nodevām) vienā virzienā. Ziemā lidojums pārtrauks. Liepājas lidostai, apkalpojot lidmašīnas ziemas mēnešos, ir pārāk lielas izmaksas.

Fakti:

* No Rīgas uz Liepāju un atpakaļ lidos “Fokker 50” tipa lidmašīna.
* Lidaparātā ir 46 sēdvietas.
* Lidojums ilgs 40 minūtes.
* Ziemā lidojumi tiks pārtraukti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!