• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai vajadzīgi bērni. Bērniem - ģimene. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2005., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mērķis - pabeigt valsts un pašvaldību īpašumu privatizāciju

Vēl šajā numurā

02.09.2005., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai vajadzīgi bērni. Bērniem – ģimene

JAUNIETIS.JPG (14571 bytes)1.septembrī, piedaloties jaunās Jaunmārupes sākumskolas atklāšanā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicināja visus jaunos cilvēkus dibināt ģimenes un laist pasaulē pēcnācējus. “Nekad Latvijas vēsturē mums apstākļi nav bijuši tik labvēlīgi. Protams, ir grūtības, protams, ir nedrošība, tāda ir vienmēr, bet nopietnu draudu patlaban mums nav.” Viņa atzina, ka ir skumji, ja tauta izmirst un ja pietrūkst iedzīvotāju, lai veiktu visas neatkarīgai valstij nepieciešamās funkcijas. Vienlaikus V.Vīķe-Freiberga izteica pateicību vecākiem, kam ir bērni un kas tos audzina par pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem. Un izteica cerību, ka 2005.gads pēc ilgā pārtraukuma varētu būt pirmais, kad Latvijā demogrāfiskās līknes sāktu vilkt augšupejošā virzienā.
Pēc tikšanās ar bērnu un ģimenes lietu ministru Ainaru Baštiku Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga secinājusi, ka ir jāpaaugstina bāriņtiesu darba kapacitāte. Valstī ir tik daudz bērnu, kas nedzīvo ģimenē un ir bez aizgādniecības. Latvijas bāreņi cieš no tā, ka valstī nav adekvātas administratīvās struktūras, kas pilnvērtīgi rūpētos par viņu vajadzībām.
Valsts prezidente ir vairākkārt saņēmusi sūdzības, kas saistītas ar adopcijas sistēmu. Tāpēc prezidente lūdza ministru A.Baštiku pēc iespējas pamatīgāk izvērtēt bāriņtiesu atzinumus un ar katru bērna adopcijas lietu saistītos materiālus. V.Vīķi-Freibergu satrauc fakts, ka bāriņtiesām trūkst administratīvās kapacitātes un kvalitatīvu darbinieku, lai aprūpētu visus bērnus, kam nepieciešama palīdzība. Arī A.Baštiks atzīst, ka vissvarīgākā ir bērna labklājība, nevis juridiskās interpretācijas. Bāriņtiesām ir jāvērtē, kas bērnam nākotnē būtu vislabākais – bērnunams, aizgādniecība Latvijā vai adopcija.
Sarunā ar bērnu un ģimenes lietu ministru Valsts prezidente pārrunāja arī Uzturlīdzekļu garantiju fonda darbību un neapzinīgo tēvu vai māšu saukšanu pie atbildības, kā arī jauno ģimeņu atbalsta jautājumus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!