• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministri viesojas skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2005., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notiks programmas "Latvija@pasaule" konference

Vēl šajā numurā

02.09.2005., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministri viesojas skolās

Zinību diena ir svētki ne vien skolēniem, bet arī visai sabiedrībai. Iesaistīties Zinību dienu pasākumos nolēma arī vairāki Ministru kabineta un Rīgas domes locekļi. Viņi uzrunāja skolēnus, vecākus, pedagogus un vēlēja panākumiem pilnu nākamo mācību gadu.

Zinību dienā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis piedalījās Jaunmārupes sākumskolas atklāšanā. Uzrunas laikā Valsts prezidente svinīgi atklāja jaunuzcelto skolu, un ministrs apsveica klātesošos un izteica gandarījumu par pašvaldības uzņēmību, īstenojot šādu vērienīgu projektu, jo šī ir pirmā par pašvaldības līdzekļiem no jauna uzceltā skola, kas nodota ekspluatācijā pēc neatkarības atjaunošanas. M.Kučinskis skolas direktorei Ivetai Timulei dāvāja etnogrāfisku saules gaismas simbolu ar novēlējumu, lai skolā nekad nepietrūkst ne saules, ne prāta gaismas.
Pēc ceremonijas Valsts prezidente kopā ar ministru, skolas direktori un Mārupes pagasta padomes priekšsēdētāju Normundu Orleānu devās ekskursijā pa Jaunmārupes sākumskolas telpām, kas noslēdzās ar muzikālu priekšnesumu skolas aktu zālē. Valsts prezidentei tā nebija vienīgā vizīte Zinību dienā – viņa apmeklēja arī Rīgas Tehnisko koledžu.
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze vakar devās uz Gulbenes rajona Lizuma pagastu, lai sveiktu Lizuma vidusskolas skolotājus un skolēnus, un vēlāk apmeklēja zemnieku saimniecību “Dimdiņi”. Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks pabija Jelgavas rajona Jaunsvirlauku pagasta Staļģenes pamatskolā, un īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis piedalījās Rīgas Lietuviešu vidusskolas 1.septembra pasākumā.
Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, tāpat kā iepriekšējos gados, apmeklēja Liepājas rajona Kronvalda Ata Krotes pamatskolu. Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete piedalījās Rīgas 84. vidusskolas Zinību dienas pasākumā. Vēlāk ministre devās uz Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikumu un Mazsalacas pirmsskolas izglītības iestādes jauno ēku. Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers viesojās Rīgas Hanzas vidusskolā un novēlēja skolēniem drošu mācību gadu, tādējādi aicinot viņus būt uzmanīgiem uz ceļa un ievērot satiksmes noteikumus.
Arī Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti vakar devās uz Rīgas skolām. Komitejas priekšsēdētāja Baiba Brigmane un domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks apmeklēja Rīgas 33. vidusskolu, Imants Rākins – Rīgas 25. vidusskolu, Jānis Freimanis – Juglas vidusskolu, bet Juris Zaķis – Rīgas 99. vidusskolu. Uz skolām 1.septembrī devās arī citi Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti, vēl jo vairāk tāpēc, ka lielākā daļa komitejas locekļu veic arī pedagogu pienākumus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!