• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ārkārtas vēlēšanu režīms". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Dažu Maskavas diasporu skaitliskais sastāvs"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ārkārtas vēlēšanu režīms"

"Izvestija"

— 2000.09.28.

Miloševičs var gūt patvērumu kādā no līdzi jūtošajām valstīm. Tajā skaitā arī Krievijā.

Opozīcija nevēlas dzirdēt ne par kādu vēlēšanu otro kārtu, par ko paziņojusi Dienvidslāvijas Federālā vēlēšanu komisija. Tā noliedz arī vēlēšanu komisijas nosauktos skaitļus: Vojislavam Koštuņicam 48 procenti balsu un 40 procenti Slobodanam Miloševicam. "Māņi, falsifikācija, noziedzīgs solis, režīma agonija, grandioza profanācija", šādi uz līdzīgi novērtējumi atskan no dienvidslāvu demokrātu puses.

Pēc viena no Serbijas demokrātiskās opozīcijas līdera Zorana Džindžiča vārdiem, vara nodarbojusies ar balsu zādzību: Koštuņicam atņemti 400 tūkstoši, bet Miloševicam pieskaitīti 200 tūkstoši balsu. Apvainojumiem ir diezgan reāli pamati. Neliels piemērs: valsts televīzija un vēlēšanu komisija paziņojušas, ka vēlēšanās piedalījušies 64 procenti pilsoņu, bet opozīcija runā par 74 procentiem.

"Miloševičs ir labi pazīstams kā laika novilcināšanas meistars, tas ir viņam tipisks triks," teicis kāds Belgradā strādājošs Rietumu diplomāts. Otrās kārtas izziņošana atgādina režīma centienus manevrēt saspiestos, nepierastos apstākļos, izmantot katru iespēju. Saglabāt savu krēslu Miloševičs var tikai tajā gadījumā, ja saasinās jau tā sakāpināto situāciju, sarīkos grandiozu provokāciju, teiksim, "dumpi" Melnkalnē, ieviesīs ārkārtas stāvokli un atcels vēlēšanas.

Pašlaik tāds pavērsiens neliekas kā utopija. Rietumu līderi aicināja Miloševiču samierināties ar zaudējumu. Belgrada atkal rīkojusies pēc sava prāta.

Turklāt novērotāji neizslēdz iespēju, ka sakautais vadonis nolems glābties bēgot un atradīs patvērumu pie seniem labiem paziņām līdzi jūtošās valstīs. Šo valstu skaitā Rietumu MIL min Irāku, Kubu, Kazahstānu un pat Krieviju.

Georgijs Stepanovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!