• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties "Solidaritātes" 25 gadu jubilejas svinībās Gdaņskā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2005., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot skolēnus, studentus, skolotājus 1.septembrī

Vēl šajā numurā

01.09.2005., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties “Solidaritātes” 25 gadu jubilejas svinībās Gdaņskā

Trešdien, 31.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis vizītes ietvaros Polijā piedalījās poļu sabiedriskās kustības “Solidaritāte” 25 gadu jubilejas svinībās Gdaņskā.
No rīta Aigars Kalvītis piedalījās starptautiskajā konferencē “No solidaritātes līdz brīvībai”, kuru atklāja Polijas bijušais prezidents Lehs Valensa un pašreizējais valsts prezidents Aleksandrs Kvasņevskis.
Ministru prezidentam priekšpusdienā bija tikšanās ar Polijas premjerministru Mareku Belku, kuras laikā pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi. Īpaša uzmanība bija veltīta Eiropas Savienības (ES) jauno kaimiņu politikai un ES Finanšu perspektīvai 2007.–2013.gadam.
Aigars Kalvītis tikās arī ar Serbijas prezidentu Borisu Tadiču un apsprieda abu valstu sadarbības jautājumus, uzsverot nepieciešamību noslēgt divpusējus līgumus, kas veicinātu savstarpēju ekonomisko sadarbību. Ministru prezidents atzina, ka būtu vēlams noslēgt šos līgumus Latvijas ārlietu ministra Arta Pabrika vizītes laikā Serbijā, kas plānota šā gada oktobrī.
Aigaram Kalvītim bija arī divpusēja tikšanās ar Horvātijas premjerministru Ivo Sanaderu. Puses apmainījās ar viedokļiem par iespējamo sarunu sākšanu par Horvātijas pievienošanos ES. Ivo Sanaders informēja par valdības veikumu rīcības plāna izpildē ES jautājumu kontekstā.
Ministru prezidentam priekšpusdienā bija īsas sarunas arī ar Somijas un Igaunijas premjerministriem.
“Solidaritātes” jubilejas svinību ietvaros Aigars Kalvītis vakar Gdaņskā atklāja Latvijas mākslinieku fotoizstādi “Atgriešanās Eiropā ar dziesmotām revolūcijām”.
Pēcpusdienā A.Kalvītis piedalījās Polijas premjerministra Mareka Belkas rīkotajās oficiālajās pusdienās svētku viesiem.
Ministru prezidents vakar parakstīja dokumentu par Eiropas Solidaritātes centra izveidi Gdaņskā (“Chart of Foundation of the European Solidarity Centre”).
Svinīgajā parakstīšanas ceremonijā uzrunas teica Polijas amatpersonas – bijušais valsts prezidents Lehs Valensa, premjers Mareks Belka, kā arī citas augstas Polijas un ārvalstu amatpersonas. Dokumentu parakstīs vairāk nekā 50 “Solidaritātes” jubilejas svinību dalībnieku no Eiropas un ASV.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!