• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācijas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2005., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Publiskie pārskati

Vēl šajā numurā

01.09.2005., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Privatizācijas ziņas

Privatizācijas aģentūra paziņo:

Sakarā ar to, ka 2005.gada 1.septembrī spēkā stājas likums “Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums”, Privatizācijas aģentūras valde 2005.gada 30.augustā ir pieņēmusi lēmumu nr.180/1168 ”Par apbūvētiem un neapbūvētiem zemesgabaliem, kuriem privatizācijas noteikumi apstiprināti līdz 2005.gada 1.septembrim”:
2005.gada 16.jūnijā Saeima ir pieņēmusi likumu “Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums”, kas stājas spēkā 2005.gada 1.septembrī, un kura mērķis ir nodrošināt valsts vai pašvaldību īpašuma, tajā skaitā valsts zemesgabalu, privatizācijas pabeigšanu, kā arī sertifikātu piešķiršanas un izmantošanas pabeigšanu valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.
Minētais likums nosaka kārtību kādā ir pabeidzama valsts īpašuma, t.sk. valstij piederošu un piekrītošu zemesgabalu privatizācija.
Saskaņā ar minētā likuma 4.pantu valstij vai pašvaldībai piederošu vai piekrītošu apbūvētu un neapbūvētu zemesgabalu nodod privatizācijai un privatizē saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”, ja likumā “Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums” nav noteikts citādi.
Minētais likums nosaka privatizācijas ierosinājumu iesniegšanas un reģistrācijas kārtību, apbūvētu zemesgabalu cenas noteikšanas kārtību, kā arī procentu piemērošanu atliktā maksājuma gadījumā, noslēdzot zemesgabalu nomaksas pirkuma līgumus (maksa par atlikto maksājumu 12 procenti gadā no vēl nesamaksātās privatizācijas sertifikātu daļas, samaksu veicot latos), citus ar zemes privatizāciju saistītus jautājumus un kārtību, kādā pieņemami lēmumi par privatizācijas pabeigšanu un izbeigšanu.
Līdz likuma “Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums” spēkā stāšanās dienai Privatizācijas aģentūra, privatizējot zemesgabalus, piemēroja likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” normas, saskaņā ar kurām Privatizācijas aģentūras valde ir apstiprinājusi apbūvētu un neapbūvētu zemesgabalu privatizācijas noteikumus.
Minētā likuma Pārejas noteikumu 1.punkta 5.un 6.apakšpunkts nosaka, ka šajā likumā minētā apbūvēta zemesgabala cenas noteikšanas kārtība un noteikumi par procentu piemērošanu atliktā maksājuma gadījumā netiek piemēroti tikai tad, ja līdz likuma spēkā stāšanās dienai:
1) likuma noteiktajā kārtībā publicēts paziņojums par neapbūvēta valsts zemesgabala privatizācijas noteikumu apstiprināšanu un privatizācijas subjekts šajā paziņojumā noteiktajā termiņā iesniedz Privatizācijas aģentūrai apliecinājumu, ka vēlas privatizēt zemesgabalu saskaņā ar šiem privatizācijas noteikumiem;
2) privatizējamā apbūvēta valsts zemesgabala privatizācijas noteikumi nosūtīti personai, kurai ir pirmpirkuma tiesības, un šī persona likumā noteiktajā termiņā iesniedz Privatizācijas aģentūrai privatizācijas noteikumos pieprasītos dokumentus un ziņas.
Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz likuma “Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums” 2.pantu, 4.pantu, 5.pantu, 8.pantu, 13.pantu, Pārejas noteikumu 1.punktu Privatizācijas aģentūras valde
NOLĒMA:
1. Noteikt, ka Privatizācijas aģentūras valde lems par:
1.1. to Privatizācijas aģentūras valdes lēmumu atzīšanu par spēku zaudējušiem, ar kuriem līdz 2005.gada 1.septembrim apstiprināti apbūvēto valsts zemesgabalu (zemesgabalu domājamo daļu) privatizācijas noteikumi, ja šo zemesgabalu (zemesgabalu domājamo daļu) pirmpirkuma tiesīgā persona likumā noteiktajā termiņā – viena mēneša laikā pēc zemesgabala privatizācijas noteikumu saņemšanas, nav iesniegusi privatizācijas noteikumos pieprasītos dokumentus un ziņas;
1.2. to Privatizācijas aģentūras valdes lēmumu atzīšanu par spēku zaudējušiem, ar kuriem līdz 2005.gada 1.septembrim apstiprināti neapbūvēto valsts zemesgabalu privatizācijas noteikumi, ja līdz 2005.gada 1.septembrim likumā noteiktajā kārtībā publicēts paziņojums par neapbūvēta valsts zemesgabala privatizācijas noteikumu apstiprināšanu un neviens privatizācijas subjekts šajā sludinājumā noteiktajā termiņā nav iesniedzis apliecinājumu, ka vēlas privatizēt šo zemesgabalu saskaņā ar minētajiem noteikumiem.
2. Uzdot zemes privatizācijas dienestam publicēt šo valdes lēmumu oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
3. Lēmums stājas spēkā 2005.gada 1.septembrī.

Privatizācijas aģentūra paziņo:

noslēgts nekustamā īpašuma – zemesgabala 877 kv.m platībā, laivu elinga (kadastra apzīmējums 09000120081 001) un pagraba (kadastra apzīmējums 09000120081 002) – Jelgavā, Pilssalas ielā 8a, kadastra nr.09000120081, pirkuma līgums.
Atrašanās vieta: Pilssalas iela 8A, Jelgava, LV-3001.
Objekts pārdots: akciju sabiedrībai “JELGAVAS MAŠĪNBŪVES RŪPNĪCA”, reģ.nr.40003028515.
Privatizācijas pamatnosacījumi:
* patstāvīgi jākārto attiecības un jāuzņemas atbildība, kas izriet no jebkurām pārņemtajām tiesībām, pienākumiem un saistībām vai jaunatklātiem apstākļiem pret trešajām personām;
* jāatbild par objekta uzturēšanu tehniskā kārtībā, sanitārā un ugunsdrošā stāvoklī un to izmantošanu atbilstoši tiesību aktu prasībām;
* jāievēro vides aizsardzības nosacījumi saskaņā ar spēkā esošajiem tiesību aktiem;
* ar savu darbību nedrīkst aizskart citu zemes īpašnieku un lietotāju, kā arī iedzīvotāju likumīgās intereses;
* viena gada laikā objekta sastāvā esošās ēkas jānodod ekspluatācijā, attiecīgi veicot vai nu kapitālo remontu vai tās rekonstrukciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!