• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Iespēja sajust "komfortu" un "demokrātiskumu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Klusa ir Ukrainas nakts"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Iespēja sajust "komfortu" un "demokrātiskumu""

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.09.30.

Valsts Padomes prezidijs reģionālajiem līderiem var kļūt par lobēšanas laukumu.

29.septembrī Kremlī notika Krievijas varas vertikāles jaunās struktūras — KF prezidenta Valsts padomes prezidija — pirmā sēde. Līdz ar V.Putinu un viņa administrācijas vadītāja vietnieku VP sekretāru A.Abramovu bija pulcējušies Habarovskas apgabala gubernators V.Ivaševs, Dagestānas VP priekšsēdētājs M.Magomedovs, Tatarstānas prezidents M.Šaimijevs, Sanktpēterburgas gubernators V.Jakovļevs, Tjumeņas apgabala gubernators L.Rokeckis, Tomskas apgabala gubernators V.Kress un Maskavas mērs J.Lužkovs. Šo "gubernatoru septiņnieku", kas prezidijā darbosies nākamo pusgadu, ir iecēlis personīgi prezidents. Pēc tam prezidija sastāvs mainīsies.

Ievadrunā Vladimirs Putins teicis: lai arī padome "neaizstās ne Federācijas Padomi, ne Domi, ne valdību", tomēr "šajā situācijā" tā var būt "samērā ietekmīgs valsts orgāns", kā arī kļūt par varas orgānu labu atbalstu. Turklāt starp tiem, kuriem VP vajadzētu palīdzēt, prezidents nosaucis arī sevi.

Savā pirmā sēdē prezidija locekļi apsprieduši reglamenta jautājumus, kā arī pilna VP sastāva apspriežu tematiku. Tuvākajā laikā reģionālos līderus pirmām kārtām interesēs budžeta projekts un starpbudžeta attiecības, tarifu un muitas politika, kā arī valsts attīstības stratēģija.

"Gubernatoru septiņnieks" noturējās politiskā korektuma robežās un pirmajā sēdē neaizskāra jautājumu par Konstitucionāla statusa piešķiršanu VP.

Ludmila Romanova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!