• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.112 "Vispārīgie būvnoteikumi" noteikto maksas pakalpojumu piemērošanas kārtība Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.172

Par Noteikumiem par komercdarbībai izmantojamā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests

Veids: instrukcija

Numurs: 11

Pieņemts: 22.08.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta instrukcija Nr.11

Rīgā 2005.gada 22.augustā

Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.112 “Vispārīgie būvnoteikumi” noteikto maksas pakalpojumu piemērošanas kārtība Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Instrukcijas mērķis ir nodrošināt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (turpmāk tekstā – iestāde) centrālajā aparātā, teritoriālajās un patstāvīgās struktūrvienībās (turpmāk tekstā – struktūrvienības) Ministru kabineta 1997.gada 2.aprīļa noteikumos Nr.112 “Vispārīgie būvnoteikumi” (turpmāk tekstā – Vispārīgie būvnoteikumi) noteikto maksas pakalpojumu piemērošanas vienotu kārtību.

2. Instrukcija nosaka Tehnisko noteikumu būvprojektēšanai (turpmāk tekstā – tehniskie noteikumi) vai Atzinumu par atkāpju no tehnisko un īpašo noteikumu prasībām (turpmāk tekstā – atzinums) sagatavošanas, izsniegšanas un samaksas iekasēšanas kārtību iestādē un tās struktūrvienībās.

3. Tehniskos noteikumus vai atzinumu sagatavo un izsniedz Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 13.panta pir­majā daļā noteiktās amatpersonas atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 3.februāra noteikumu Nr.60 “Noteikumi par valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektoru kompetenci un kārtību, kādā veicama valsts ugunsdrošības uzraudzība” un iestādes 2005.gada 13.janvāra instrukcijas Nr.1 “Valsts ugunsdrošības uzraudzības darba organizēšana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā” (turpmāk tekstā – instrukcija Nr.1) prasībām.

4. Tehniskos noteikumus vai atzinumu sagatavo, izsniedz vai saskaņo, pamatojoties uz Vispārīgo būvnoteikumu un instrukcijas Nr.1 nosacījumiem.

5. Iesniegumu ar lūgumu izsniegt tehniskos noteikumus vai atzinumu reģistrē saņemto dokumentu reģistrācijas žurnālā.

6. Tehnisko noteikumu vai atzinuma veidlapas “Tehniskie noteikumi būvprojektēšanai” vai “Atzinums par atkāpju no tehnisko noteikumu īpašo noteikumu prasībām” un reģistrācijas žurnālus noformē atbilstoši iestādes 2005.gada 14.janvāra pavēlei Nr.31 “Par veidlapu un uzskaites žurnālu apstiprināšanu” (turpmāk tekstā – pavēle Nr.31).

7. Samaksu kategoriju nosaka pēc šādiem kritērijiem:

7.1. vienkāršota – tehnisko noteikumu vai atzinuma sagatavošanai ir nepieciešami tikai Vispārīgajos būvnoteikumos un instrukcijas Nr.1 54. un 58.punktā uzskaitītie dokumenti un informācija;

7.2. pamata – tehnisko noteikumu vai atzinuma sagatavošanai ir nepieciešami Vispārīgos būvnoteikumos un instrukcijas Nr.1 54., 55. un 58.punktā uzskaitītie dokumenti un informācija;

7.3. komplicēta – tehnisko noteikumu vai atzinuma sagatavošanai ir nepieciešami papildu dokumenti un informācija, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi, kas izdoti ar Būvniecības likuma 6.pantu vai būvvietas (būvobjekta) apsekošana.

8. Samaksu saņem tikai bezskaidras naudas norēķinu veidā, 20 darbdienu laikā pēc rakstiska pieprasījuma saņemšanas dienas iesnieguma iesniedzējam izrakstot rēķinu faktūru (turpmāk tekstā – rēķins). Par rēķinu ir uzskatāms dokuments, kas noformēts saskaņā ar likuma “Par grāmatvedību” 7.panta prasībām.

9. Rēķinu izraksta iestādes vai struktūrvienības vadītāja nozīmētā amatpersona, informējot iesnieguma iesniedzēju par samaksu kategoriju un samaksas iekasēšanas kārtību.

10. Struktūrvienības, kurām ir patstāvīgas grāmatvedības, rēķinā norāda savus rekvizītus. Struktūrvienības, kurām grāmatvedības uzskaiti veic iestādes Finanšu plāna pārvalde, rēķinā norāda iestādes rekvizītus un pievienotās vērtības nodokli 18% apmērā.

11. Struktūrvienības, kas ir reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā pievienotās vērtības nodokļa maksātāji, rēķinā papildus norāda pievienotās vērtības nodokli 18% apmērā.

12. Tehniskos noteikumus vai atzinumu izsniedz tikai pēc maksājuma uzdevuma kopijas saņemšanas un pret iesnieguma iesniedzēja parakstu uz tehnisko noteikumu vai atzinuma otrā eksemplāra veidlapas.

13. Informāciju par pakalpojuma apmaksu atzīmē reģistrācijas žurnālā atbilstoši iestādes pavēlei Nr.31.

14. Ja iesnieguma iesniedzējam Vispārīgo būvnoteikumu noteiktajā laikā un šīs instrukcijas noteiktajā kārtībā nav iespējams izsniegt tehniskos noteikumus vai atzinumu, informāciju par iemesliem un samaksas kategoriju ar ierakstītu vēstuli nosūta iesnieguma iesniedzējam, pievienojot rēķinu, un izdara atzīmes par ierakstīto vēstuli attiecīgajā reģistrācijas žurnālā.

15. Ja tehnisko noteikumu vai atzinumu sagatavošanai nav iesniegti nepieciešami dokumenti atbilstoši Vispārīgajos būvnoteikumos un instrukcijā Nr.1 noteiktajām prasībām, Vispārīgajos būvnoteikumos noteiktajā laikā par to ar ierakstītu vēstuli informē iesnieguma iesniedzēju.

Instrukcija saskaņota ar Iekšlietu minis­triju 2005.gada 7.jūlijā.

Instrukcija saskaņota ar Tieslietu minis­triju 2005.gada 8.augustā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ugd ģenerālis A.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!