• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 30.augustā Rīgas pilī tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti, atzīmēja nepieciešamību izglītības procesu un tā kvalitāti uztvert kā būtisku nepieciešamību valsts tālākās izaugsmes iespējai. Sarunā prezidente minēja izglītības ciešo iespaidu uz sociālo vidi, darba tirgu un vispārējo labklājību.
Īpašu uzmanību prezidente pievērsa arodizglītības atbilstībai mūsdienu darba tirgum un sasaistei ar darba devējiem darba vietu nodrošināšanā un kvalificēta darbaspēka veidošanā. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka, pēc daudzu darba devēju atzinuma, kvalificēta darbaspēka trūkums šobrīd jau ir uzskatāms par kritisku faktoru un tāpēc šīs problēmas aktīvai risināšanai ir vajadzīga cieša sadarbība starp izglītības sistēmas veidotājiem un darba devējiem. Lai turpinātu pievērst uzmanību šā jautājuma aktualitātei, prezidente 1.septembrī apmeklēs Rīgas Tehnisko koledžu.
Pārrunājot Rīgā noritošā augstākās izglītības foruma “EAIR 2005” tematiku, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka pētniecība un zinātnes procesa pēctecība valstij, kura vēlas gūt ilgstošu attīstību, ir jāatbalsta vairāk: “Valstij, kura vēlas veidot savu attīstību, balstoties uz zināšanu sabiedrību, ir nepieļaujami tik zemu atbalstu sniegt zinātnei un pētniecībai.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!