• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šā gada budžeta liktenis izlemts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talants nav samaināms sīknaudā

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šā gada budžeta liktenis izlemts

Saeimas ārkārtas sēde vakar lielus pārsteigumus nesagādāja – pēc gandrīz trīs stundu debatēm deputāti otrajā, galīgajā lasījumā pieņēma šā gada valsts budžeta grozījumus, akceptējot papildu 134,7 miljonu latu piešķiršanu prioritāriem pasākumiem dažādās nozarēs.

SAEIMA4.JPG (23916 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Par papildu līdzekļu sadali balsoja visi valdošo koalīciju veidojošo partiju un labējās opozīcijas deputāti no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, pret – kreisās opozīcijas pārstāvji. Deputāti atbalstīja lielāko daļu no gandrīz piecsimt iesniegtajiem priekšlikumiem. Lielu atbalstu guva dažādi pašvaldību investīciju projekti.
Vislielāko papildu finansējumu – 33,33 miljonus latu – saņēmusi Zemkopības ministrija. Finanšu ministrija tai atvēlēto 14,71 miljonu latu izmantos, lai atmaksātu zemniekiem akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu un veiktu iemaksas Eiropas Savienības budžetā. Ievērojama papildu summa – 13,79 miljoni latu – piešķirta Satiksmes ministrijai, kas šos līdzekļus izlietos, dotējot pasažieru dzelzceļa pārvadājumus, kā arī uzturot un atjaunojot valsts autoceļus. Starp lielajiem ieguvējiem minama arī Veselības ministrija, kas saņems 13 miljonus latu, un Izglītības un zinātnes ministrija, kurai tiks 10,25 miljoni.
Ar šā gada valsts budžeta grozījumiem valsts budžeta ieņēmumi palielināti par 126,9 miljoniem – līdz 2,702 miljardiem latu, valsts pamatbudžeta ieņēmumi – par 108 miljoniem (līdz 1,98 miljardiem latu), bet speciālā budžeta ieņēmumi – par 21,7 miljoniem latu. Valsts budžeta deficīts saglabāts pašreizējā līmenī – 1,68% no iekšzemes kopprodukta.
Budžeta grozījumos paredzēti arī papildu izdevumi pašvaldībām – aizņēmuma limits tām palielināts par 153,7 miljoniem latu. Dažādām mērķdotācijām pašvaldībām atvēlēti 18,21 miljons latu. Budžeta grozījumu mērķis cita starpā ir zināmā mērā atslogot nākamā gada valsts budžetu, atsevišķus vienreizējos maksājumus veicot jau šogad. Grozījumi stāsies spēkā nākammēnes.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!