• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studentu forumu "Austrumi austrumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārrunājot valsts, darba devēju un arodbiedrību sadarbību

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studentu forumu “Austrumi austrumiem”

25.augustā pēc Latvijas vēstniecības Krievijā iniciatīvas vēstniecībā notika viens no semināriem Eiropas studentu foruma organizētā projekta “Austrumi austrumiem” ietvaros.
Atklājot pasākumu, Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis sveica dalībniekus un augstu novērtēja abu valstu studentu kopējo projektu, uzsverot, ka jauniešu viedokļi var būt svarīgi, gan veidojot starpvalstu attiecības šodien, gan domājot par tām nākotnē.
Viens no svarīgākajiem uzdevumiem, pēc studentu domām, ir aktivizēt krievu jauniešus Latvijā, lai iesaistītu viņus valstij nozīmīgos pasākumos.
Semināra laikā Andris Teikmanis ar studentiem pārrunāja vairākus Latvijai un Krievijai būtiskus vēstures jautājumus, izglītības reformu, preses brīvības nozīmi Latvijā un tās ietekmi uz valstu attiecību veidošanu un pilsoņu tiesībām saņemt objektīvu informāciju. Diskusijas dalībnieki analizēja arī mediju atkarību no valsts varas un tās nozīmi sabiedriskās domas veidošanā.
Studentu projekta “Austrumi austrumiem” uzdevums ir pētīt Krievijas iedzīvotāju, it īpaši jauniešu, viedokli par krieviski runājošo situāciju Latvijā, starpvalstu attiecībām, kā arī piedāvāt iespējamos jautājumu risinājumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!