• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību līdzekļu pieprasīšanai un piešķiršanai neparedzētiem gadījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ķīnas TR tirdzniecības ministra pirmo vietnieku

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtību līdzekļu pieprasīšanai un piešķiršanai neparedzētiem gadījumiem

Ministru kabinets (MK) 23.augusta sēdē pieņēma Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto noteikumu projektu, kas reglamentēs līdzekļu aprites procesus FM pamatbudžeta apakšprogrammā “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Tā kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem un nacionāli īpaši nozīmīgiem pasākumiem tiek iekļauti Finanšu ministrijas pārziņā esošās valsts pamatbudžeta apropriācijas ietvaros, MK noteikumi nosaka kārtību, kādā šos līdzekļus var pieprasīt, kā notiek pieprasījumu izskatīšana un līdzekļu piešķiršana. Noteikumi arī regulē šo līdzekļu izlietošanas, uzskaites, kā arī kontroles un pārskatu sniegšanas kārtību.
Iesniedzot pieprasījumu Finanšu ministrijā, līdzekļus neparedzētiem gadījumiem var lūgt ministrijas vai citas centrālās valsts iestādes. Iestādēm, organizācijām, komersantiem vai konkrētiem pasākumiem līdzekļus pieprasa attiecīgās nozares ministrija. Savukārt pašvaldībai nepieciešamos līdzekļus pieprasa Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.
Noteikumi nodrošinās, ka ministrijas, citas centrālās valsts iestādes un pašvaldības nepieciešamo līdzekļu pieprasījumu sagatavos un pārskatu par līdzekļu izlietojumu sniegs pēc vienotām veidlapām, bet Finanšu ministrija nodrošinās informācijas iesniegšanu Saeimai.
Līdzekļi neparedzētiem izdevumiem ir paredzēti īpašiem nacionāli nozīmīgiem pasākumiem, kā arī katastrofu un dabas stihiju radīto zaudējumu kompensēšanai. Līdzekļus neparedzētiem gadījumiem piešķirs svarīgu pasākumu īstenošanai uz noteiktu laiku, paredzot to atmaksu pēc likuma par grozījumiem gadskārtējā valsts budžetā stāšanās spēkā.
MK noteikumi “Finanšu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammā “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” apstiprināto līdzekļu pieprasīšanas, pieprasījuma izskatīšanas, līdzekļu piešķiršanas, izlietojuma, uzskaites, kontroles un pārskatu sniegšanas kārtība” ir izdoti saskaņā ar likumu par budžetu un finanšu vadību un precizēti atbilstoši 2004.gada 24.decembrī izsludinātajiem likuma grozījumiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!