• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
40 tūkstoši klausītāju kopā ar "Prāta vētru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2005., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stipendijas iespēja - Vītolu fonds

Vēl šajā numurā

23.08.2005., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

40 tūkstoši klausītāju kopā ar “Prāta vētru”

Šīs vasaras koncertturneju “Četri krasti” pa Latviju ir noslēgusi populārā grupa “Prāta vētra”.

KAUPERS.JPG (16905 bytes)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Gandarījums grupai un skatītājiem

Apjomīgā koncertturneja notika no 5. līdz 21.augustam. Tūres laikā grupa uzstājās Cēsīs, Jelgavā, Kuldīgā, Jēkabpilī, Ventspilī. Bet aizvadītajās brīvdienās Rīgas svētku ietvaros Mežaparka estrādē notika koncertturnejas noslēguma koncerts, kuru klātienē vēroja pāri par 40 tūkstošiem skatītāju, “Prāta vētras” fanu un mūzikas mīļotāju. Un tas ir Latvijas popmūzikas un rokmūzikas koncertu apmeklētāju rekordskaits. Rīgas svētku rīkotāji – Rīgas domes Kultūras pārvalde – “Prāta vētras” koncertu, apzinoties grupas popularitāti dažāda vecuma klausītāju auditorijas vidū, bija ieplānojuši kā svētku kulminācijas pasākumu. Kā atzīst Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle, koncerts bija sen neredzēta pozitīvisma un cilvēku kopības kvintesence. Atzinību par notikušo koncertu izsaka ne vien skatītāji, bet arī paši grupas dalībnieki, novērtējot koncerta radītās izjūtas kā negaidīti skaistas un pacilājošas. Grupa ir plānojusi tuvākajā laikā izveidot koncertturnejas pārskatu.

Mūzikas ritmos salauztie soliņi

Negatīvu ēnu uz visplašāk apmeklēto “Prāta vētras” koncertu Mežaparkā met fakts, ka grupas fani ir salauzuši vairāk nekā trešdaļu estrādes soliņu. Kaut soli ir veci un daļa no tiem kalpo par sēdvietu jau gadus piecpadsmit, to salūšanu koncerta rīkotāji nesaista ar ļaunprātību. To nevar uzskatīt arī par jauniešu apzināti sarīkotu jandāliņu, jo skatītāji, lai labāk saredzētu uz skatuves notiekošo muzikālo šovu, ir stāvējuši uz soliem kājās. Bet pie grupas agrāko gadu iecienīto dziesmu skaņām aktīvie līdzjutēji ritmiski ir dzīvojuši līdzi, tādēļ lēcienu laikā daudzi soli nav izturējuši un lūzuši.
Mežaparka estrādes teritorijas sakopšanai ir atvēlēti līdzekļi, arī salauzto solu atjaunošana nebūs problēma, jo koncerta rīkotāji ir apdrošinājuši savu atbildību. Ja estrādes soliņu bojājumi izrādīsies lieli, par soliņu remontu izmaksās apdrošināšanas atlīdzību.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!