• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2005., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pozitīva, veiksmīga sadarbība

Vēl šajā numurā

23.08.2005., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Franču “Le Monde”: “Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads nosodījis rietumvalstu iejaukšanos viņa valsts problēmās un pārlieku lielo ietekmi uz vairākām dzīves sfērām. Viņš gan tieši neatsaucās uz strīdu par kodolprogrammu, tomēr netieši norādīja, ka apsūdzības esot nepamatotas.”

Angļu “The Financial Times”: “Krievijas oligarha Romāna Abramoviča piedāvātā 10 miljardus dolāru vērtās “Sibneftj” naftas kompānijas daļas pārdošana valsts kontrolētajai “Gazprom” šā darījuma realizācijas gadījumā nozīmē jaunāko, pēdējo posmu Krievijas resursu nepārskatāmajā privatizācijā 90.gadu vidū, kad Abramovičs bija viens no galvenajiem ieguvējiem. Pēc “Sibneftj” aktīvu pārdošanas Borisa Jeļcina valdības laikā par sviestmaizi Kremlis Putina vadībā pērk tos atpakaļ par veselu bagātību. Loks ir noslēdzies, padarot Abramoviču ļoti bagātu un aizlaižot vējā līdzekļus, kas varētu rast pielietojumu citviet, piemēram, Krievijas sociālajā sfērā.”

Vācu “Der Spiegel”: Vācijas kancleram Šrēderam neizdošoties Irānu padarīt par vēlēšanu cīņas tematu, lai gan viņš to mēģinot. Runājot par transatlantiskajām attiecībām, Gerhards Šrēders norāda, ka par iespējamajiem konfliktiem jādiskutē skaidrāk un ātrāk, nekā to darīja Šrēdera valdība. ANO reformas esot jāsāk no jauna. Vispirms jāmēģina uzlabot ANO spēju nodrošināt mieru un aizsargāt cilvēktiesības. Šai organizācijai jākļūst operatīvākai, triecienspējīgākai un nozīmīgākai.

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!