• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga krāsos debesis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2005., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 19.08.2005.

Laidiena Nr. 131, OP 2005/131

Vēl šajā numurā

18.08.2005., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga krāsos debesis

Pirms četriem gadiem, kad Rīga svinēja astoņsimto gadadienu, aizsākās tradīcija Rīgas svētkus atzīmēt katru gadu. Šovasar svinības risinās nepilnu nedēļu – no 16. līdz 21.augustam. Galvaspilsētas iedzīvotāji un tās viesi jau trešo dienu tiek aicināti piedalīties svētku pasākumos.

GROZI.JPG (26750 bytes)
Rīgas svētku tirdziņā amatnieki rādīs, kā top viņu tirgotā prece
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Svētki sākušies veiksmīgi

Rīgas svētku koordinatore Līga Gaisa vakar atzina, ka iedzīvotāju atsaucība ir ļoti liela. Piemēram, vakar sākās spēle “Iepazīsti Rīgu”. Tās laikā spēles dalībniekiem ir jāsavāc septiņi zīmodziņi no septiņām svētku norises vietām dažādās Rīgas daļās (Vecrīgā, Mežaparkā, Imantā, Esplanādē, Vecmīlgrāvī, Vecrīgas klubos). Nu jau izspēlētas gandrīz 200 balvas – ieejas kartes uz dažādiem pasākumiem. L.Gaisa norāda, ka balvu fonds vēl neesot iztukšots, tāpēc spēlē vēl var piedalīties arvien jauni dalībnieki.
Interesi par svētkiem izrāda ne vien rīdzinieki, bet arī galvaspilsētas viesi. Kā stāsta L.Gaisa, informācijas punktos iegriežas ļoti daudz ārvalstu tūristu.
Pašlaik svētki ritot mierīgi, un starpgadījumi vēl neesot bijuši.
Šāgada svētku koncepcija atšķiras no agrāk īstenotās. Šovasar nebūs ne ierastās uguņošanas krastmalā, ne arī kāda vienojoša svētku noslēguma koncerta, jo katrs pasākums, pēc L.Gaisas teiktā, būs atsevišķi svētki. Katrā no svētku norises vietām būs sava notikuma kulminācija. Šo svētku vienojošais elements ir spēle “Iepazīsti Rīgu”.

Lauku gardumi tirdziņā

Svētku laikā katru dienu no desmitiem rītā līdz astoņiem vakarā Esplanādē svinēt aicina arī Rīgas svētku tirdziņš. Tajā interesenti var iegādāties medu, zāļu tējas un citus lauku labumus. Visu nedēļu pircējus iepriecinās arī amatnieku paraugdemonstrējumi. Viņi savās tirdzniecības vietās rādīs, kā top uz letes esošā prece, piemēram, dažādi pinumi.
Tirdziņa direktors Guntis Zelmanis atzīst, ka pagaidām veicas ļoti labi un pircēju esot daudz. Viņš arī norāda, ka liela daļa interesentu ir ārvalstu tūristi.
Sākumā plānots, ka tirdziņa apmeklētājus iepriecinās arī dziedātāji uz nelielas skatuves turpat tirdziņa teritorijā, taču no šīs kultūras sadaļas līdzekļu trūkuma dēļ bijis jāatsakās.

Rīgas debesis krāsās

Šovakar sāksies arī Starptautiskais gaisa balonu festivāls “Rīgas vīzijas”. Rīgas svētku laikā vairāk nekā desmit komandas no vairākām valstīm, paceldamās ar gaisa baloniem debesīs, iekrāsos galvaspilsētas debesis. Gaisa balonu spīdēšana paredzēta desmitos vakarā uz AB dambja. Rīgas debesis iekrāsos festivāla dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas un Beļģijas.
Gaisa balonu lidojums sāksies ap pusastoņiem vakarā kādā no Rīgas parkiem. Neilgi pirms tam Doma laukumā gaisa balonu festivāla dalībnieki palaidīs debesīs daudzus ar hēlija gāzi pildītus parastos balonus, tādējādi simboliski aizstājot iepriekš iecerēto gaisa balonu pacelšanos no Doma laukuma. Tas šogad nebūs iespējams, jo, kā vēsta ziņu aģentūra LETA, drošības struktūras nav devušas lidojumam nepieciešamo atļauju.

Kate Rūķēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!