• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Telefonsakaru numerācijas jautājums tuvojas atrisinājumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2005., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izvērtēti "Sējēja - 2005" pirmās kārtas dalībnieki

Vēl šajā numurā

17.08.2005., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Telefonsakaru numerācijas jautājums tuvojas atrisinājumam

Vakar valsts akciju sabiedrības “Elektronisko sakaru direkcija” (ESD) pārstāvji tikās ar mobilo telefonsakaru operatoru SIA “Latvijas mobilais telefons”(LMT) un SIA “Tele2” pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus numerācijas jomā.

TEL.JPG (16909 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Viena no sarunas tēmām bija Nacionālās numerācijas resursu pārvaldības sistēmas izveide. Šā gada maijā ESD paziņoja, ka konkursā par tiesībām veidot sistēmu uzvarējusi SIA “IT Alise”. Ar šo uzņēmumu jau noslēgts līgums par šā darba veikšanu, kas izmaksās apmēram 91 000 latu. Vakar SIA “IT Alise” pārstāvis Kristaps Dobris iepazīstināja ar numerācijas resursu pārvaldības sistēmas būtību un principiem. LMT un “Tele2” pārstāvji pauda ieinteresētību un vēlmi sadarboties, bet ESD apņēmās operatorus rakstiski informēt par sistēmas ieviešanu.

Uzņēmumu pārstāvji pārrunāja arī jautājumus, kas skar paredzēto centralizētās numuru saglabāšanas datu bāzes izveidi. Kā zināms, LMT, “Tele2” un SIA “Lattelekom” rīkotajā aptaujā par datu bāzes izveidi uzvarēja SIA “Datorikas institūts Divi”. Šobrīd norit operatoru sarunas ar uzņēmumu, bet paredzamās projekta izmaksas vēl nav publiskotas. Līdz 1.septembrim ar SIA “Datorikas institūts Divi” tiks noslēgts līgums, bet datu bāzi uzņēmums ir gatavs izveidot līdz novembra vidum.
Numuru saglabāšanas datu bāze nepieciešama, lai atbilstoši Latvijas un Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem no šā gada 1.decembra mobilo telefonsakaru operatoru klienti varētu pēc izvēles mainīt operatoru, saglabājot pierasto numuru. ESD pārstāvji pauda pārliecību, ka normu prasības izdosies izpildīt noteiktajā termiņā.
“Lattelekom” pārstāvji pārrunās gan nepiedalījās. Latvijas lielākā fiksēto telefonsakaru uzņēmuma preses sekretāre Maija Celmiņa paskaidro, ka pārāk vēlu saņemts uzaicinājums uz tikšanos. Taču darbs numuru saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanai esot uzņēmuma šābrīža prioritāte. Arī ESD pārstāvji cer, ka “Lattelekom” kļūs par līdzvērtīgu sadarbības partneri telekomunikāciju pakalpojumu attīstīšanā un pilnveidošanā.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!