• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stingrāk uzraudzīs mazgājamos līdzekļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2005., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemgalē mēģina kult labību

Vēl šajā numurā

16.08.2005., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stingrāk uzraudzīs mazgājamos līdzekļus

PULVERIS.JPG (29268 bytes)
Mazgāšanas līdzekļa marķējumā turpmāk būs jānorāda smaržvielas un konservanti
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Lai informētu patērētājus par mazgāšanas līdzekļos esošajiem konservantiem un smaržvielām, Veselības ministrija (VM) iecerējusi stingrākas prasības mazgāšanas līdzekļu marķējumam.
Līdz šim mazgāšanas līdzekļu marķējumā netika norādītas smaržvielas un konservanti, kas var izraisīt veselības problēmas alerģiskiem cilvēkiem, atgādina VM Komunikācijas nodaļas vadītāja Zaiga Barvida. Taču drīzumā ikviens patērētājs jau veikalā varēs pārliecināties, vai viņa izvēlētais mazgāšanas līdzeklis nesatur viņam alerģiskus konservantus un smaržvielas.
11.augustā valsts sekretāru sanāksmē izsludināts noteikumu projekts par būtiskām prasībām mazgāšanas līdzekļiem. Īpašais marķējums mazgāšanas līdzekļiem tiek ieviests saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu par mazgāšanas līdzekļiem, un tā visās dalībvalstīs stāsies spēkā ne vēlāk kā līdz šā gada 8.oktobrim.
Visi mazgājamie līdzekļi tiks reģistrēti Valsts sanitārajā inspekcijā, kuras rīcībā arī būs pilns produkta sastāvdaļu saraksts, ko vajadzības gadījumā varēs saņemt medicīniskais personāls.
Saskaņā ar regulu Valsts sanitārā inspekcija reģistrēs ārpus Eiropas Savienības dalībvalstīm un Latvijā ražotus mazgājamos līdzekļus un tiem piemēros tādu pašu procedūru kā Eiropas Savienības valstīs reģistrētajiem mazgāšanas līdzekļiem.
Noteikumu projekts regulē arī vairākas normas saistībā ar vides drošību. Par šo normu ievērošanu atbildīga būs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Ministru kabineta noteikumu projekts vēl jāpieņem valdībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!