• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē ASV, apmeklējot "Microsoft" korporāciju un Sietlas ostu 11.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2005., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties no Vizmas Belševicas Rīgas Latviešu biedrības namā 2005.gada 12.augustā

Vēl šajā numurā

16.08.2005., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē ASV, apmeklējot "Microsoft" korporāciju un Sietlas ostu 11.augustā

11.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis un “Microsoft” vecākais viceprezidents Breds Smits Redmondā atklāja Latvijas informātikas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu lietišķās vizītes programmu “Microsoft” korporācijā.
Uzrunājot Latvijas un ASV IT speciālistus, Ministru prezidents uzsvēra šīs nozares nozīmi Latvijas ekonomiskajā attīstībā un nepieciešamību veidot ciešu sadarbību ar pasaules vadošajiem IT spēlētājiem: “IT nozares attīstībai nepieciešams globāls redzējums, un to var iegūt caur atvērtību tehnoloģijām, dialogu par idejām un ciešu sadarbību, kas vērsta uz konkrētu rezultātu. Tikai izpildot šos priekšnoteikumus, varam garantēt maksimālo ieguvumu partnerībai un ekonomiskajai izaugsmei.”
Tikšanās laikā Aigars Kalvītis atzīmēja, ka šis apciemojums ir labs turpinājums aizsāktajai mūsu valsts un “Microsoft” sadarbībai, kas dokumentēta ar šā gada sākumā Prāgā parakstīto Latvijas valdības un “Microsoft” korporācijas sadarbības līgumu. Ministru prezidents izteica cerību, ka uzņēmēju delegācijas vizīte “Microsoft” veicinās IT firmu tālāku sadarbību un dos nozīmīgu impulsu jaunām idejām un iecerēm, ko uzņēmēji realizēs savu projektu ietvaros. A.Kalvītis uzskata, ka IT kompānijām tuvākajos gados ir būtiski jāpalielina savs īpatsvars valsts ekonomikā.
Sarunas laikā Breds Smits augstu novērtēja valdības veikumu, realizējot “Microsoft” un Latvijas divpusējo sadarbību, un norādīja, ka “Microsoft” ir gatava nodrošināt ilgtermiņa atbalstu liela mēroga valstiskiem projektiem.
Microsoft” vecākais viceprezidents izteica gandarījumu par Latvijas valdības apņēmīgo rīcību intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.
Sarunas gaitā puses atzina, ka līgums tiek pildīts atbilstoši pušu uzņemtajām saistībām, vienlaikus atzīmējot, ka arvien straujākā informācijas tehnoloģiju ienākšana valsts pārvaldē un sadzīvē dod iespējas pusēm nākotnē sadarbību paplašināt.
Tikšanās laikā Aigars Kalvītis un Breds Smits pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar «e-veselības» risinājumu iespējām, īpaši nepieciešamību mūsdienu apstākļos nodrošināt efektīvu, drošu un dinamisku datu apstrādi medicīnas iestādēs.
Sarunas noslēgumā Ministru prezidents uzaicināja “Microsoft” vadību apciemot Latviju, informējot par nākamā gada maijā paredzēto ASV investīciju semināru Rīgā.
11.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis apmeklēja Sietlas ostu, kur pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar ASV ostu drošības jautājumiem. Sietlas osta, kas ir viena no lielākajam ASV konteineru ostām, dod iespēju detalizēti un visaptveroši iepazīties ar konteineru pārvadājumu loģistikas jautājumiem.
Ostas pārstāvji iepazīstināja Latvijas Ministru prezidentu ar tās darbību un nozīmi ASV ekonomika, īpaši akcentējot kravu plūsmas un piegādes Aļaskai un tirdzniecībai ar Āzijas reģionu. Tika pārrunāti arī jautājumi par pieaugošo kruīza kuģu satiksmi Sietlas ostā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!