• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2005., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.08.2005., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē ASV

Otrdien, 9.augustā, darba vizītes ietvaros ASV Ministru prezidents Aigars Kalvītis Vašingtonā tikās ar ASV iekšējās drošības sekretāru Maiklu Čertofu.
Aigars Kalvītis atzīmēja, ka šī tikšanās ir ļoti nozīmīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, Iekšējās drošības departaments ASV ir izveidots nesen, un tas dod labas iespējas pārņemt jaunas idejas. Otrkārt, mūsdienu moderno apdraudējumu kontekstā Latvija ir ieinteresēta izvērst sadarbību ar ASV, īpaši cīņā pret terorismu. Treškārt, Latvija ir ieinteresēta gan sadarbībā, gan ASV pieredzē, īpaši saistībā ar plaša mēroga starptautisku pasākumu, piemēram, pasaules hokeja čempionāta rīkošanu nākamajā gadā. Sarunas laikā puses apmainījās ar viedokļiem par to, kā uzlabot Latvijas ostu un robežu drošību. Šis jautājums ir svarīgs gan nelegālās imigrācijas kontekstā, gan arī saistībā ar masu iznīcināšanas ieroču un to materiālu nelegālu transportēšanu. Ne mazāk svarīgs jautājums ir cīņa pret terorismu. Svarīgi ir pievērst adekvātu uzmanību arī cīņai pret teroristu finansēšanas shēmām. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja līdzšinējo ASV palīdzību šajās jomās un norādīja, ka Latvija arī turpmāk būs ieinteresēta padziļinātā un visaptverošā abpusējā sadarbībā.
Sarunas noslēgumā A.Kalvītis minēja arī jautājumu par abpusēja vīzu režīma atcelšanas iespējām starp Latviju un ASV.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!