• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu 2001. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2000., Nr. 345/347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai satiksmē vienmēr līdzvērtīgs braucējs un gājējs

Vēl šajā numurā

04.10.2000., Nr. 345/347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu 2001. gadā

Vakar, 3.oktobrī, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sēdē sprieda par likumprojektu "Par valsts budžetu 2001.gadam".

Komisijas pārstāvji tikās ar Finansu ministrijas valsts sekretāres vietnieci Ingūnu Sudrabu un ministrijas pārstāvjiem. I.Sudraba informēja, ka, sastādot nākošā gada budžetu, ņemta vērā finansiālā situācija valstī 2000.gadā, kā arī attīstības tendences ieņēmumu un izdevumu daļās. Amatpersona uzsvēra, ka šim galvenajam dokumentam pievienoti ne mazāk svarīgi skaidrojumi un pavadošo likumprojektu pakete.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, I.Sudraba teica, ka sociālās apdrošināšanas budžetā iemaksas palielinās un vērojama deficīta samazināšanās. Deputāti interesējās, cik pamatota ir budžeta projektā norādītā lauksaimniecībā nodarbināto iedzīvotāju ienākumu palielināšanās par 1,6%, par ieņēmumu izmaiņām lauksaimniecībā un to saistību ar akcīzes nodokļa iekasēšanu, kā arī par pašvaldību budžetu un tā limitu.

Jautājumā par ceļu fondu I.Sudraba atzina, ka būtu vēlams saņemt dotāciju, kas ir stabils finansējums, nevis balstīties uz specializēto budžetu, kas ļauj izmantot tikai kontā ienākušo naudu.

I.Sudraba skaidroja budžeta nostādnes arī veselības aizsardzībā, mežsaimniecībā, kā arī ārvalstu finansiālās palīdzības izmantošanā. Runājot par aizņēmumiem, ziņotāja uzsvēra, ka valdības ņemts aizņēmums palielina budžeta deficītu, bet ar bankas starpniecību iegūtais — nepalielina. Savukārt Pasaules bankas izsniegtais aizdevums — 40 miljonu ASV dolāru — iztērēts G–24 kredītu atmaksai.

Vairāki komisijas deputāti pauda bažas par divu ar nākamā gada budžetu saistīto likumu atvēršanu, kas, viņuprāt, pašlaik nav mērķtiecīga un var radīt sarežģījumus to apspriešanas gaitā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!