• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būs vairāk audžuģimeņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2005., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būtiski grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā

Vēl šajā numurā

03.08.2005., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būs vairāk audžuģimeņu

Ir pieaudzis to audžuģimeņu skaits, kas pēc apmācības kursu beigšanas ieguvušas audžuģimenes statusu un atzītas par atbilstošām, lai savā ģimenē uzņemtu kādu bez vecāku gādības palikušu bērnu.

Līdz šā gada 1.jūlijam audžuģimenes statusu ir ieguvušas 107 ģimenes, tostarp individuālas personas. Salīdzinājumam: šā gada 1.janvārī tādas bija 47, bet 2004.gada janvāra sākumā — 15, liecina Bērnu un ģimenes lietu ministrijas apkopotie dati.
Ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta pārvaldes vecākā referente Inguna Kaņepe norāda, ka tādējādi ir piepildījušās ministrijas prognozes par šīs ārpusģimenes aprūpes formas attīstību. To veicinājusi skaidrošana, veiksmīgā sadarbība ar plašsaziņas līdzekļiem, kā arī bērnu ārpusģimenes aprūpes konsultantu tīkla paplašināšanās.
Audžuģimene bārenim vai bez vecāku gādības palikušam bērnam nodrošina aprūpi līdz brīdim, kamēr bērns var atgriezties savā ģimenē vai, ja tas nav iespējams, tiek adoptēts vai viņam nodibināta aizbildnība.
Audžuģimeņu kustības attīstības veicināšana ir lieliska iespēja katrai pašvaldībai uzlabot sociālo klimatu savā teritorijā, vienlaikus radot ģimenei pietuvinātus dzīves apstākļus tiem bērniem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar augt savā bioloģiskajā ģimenē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!