• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Latvijas Poļu savienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2005., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kanādas vēstnieka atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

03.08.2005., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Latvijas Poļu savienības pārstāvjiem

Pirmdien, 1.augustā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Latvijas Poļu savienības delegāciju, kuru vadīja savienības priekšsēdētāja Vanda Krukovska.
Tikšanās laikā poļu minoritātes pārstāvji izteica bažas par Baltkrievijas varas iestāžu represīvajām akcijām pret Poļu savienību Baltkrievijā un atbalstīja Arta Pabrika pausto nostāju, nosodot šādu rīcību.
Ministrs uzsvēra, ka spēka metožu izmantošana pret nacionālo minoritāti pārstāvošu sabiedrisko organizāciju neatbilst demokrātiskas valsts principiem. A.Pabriks apsveica ES un dalībvalstu pārstāvju pausto stingro pozīciju šajā jautājumā un uzsvēra Latvijas Poļu savienības, kā arī citu nevalstisko organizāciju lomu Latvijā, veicinot izpratni par Baltkrievijā notiekošo. Poļu savienības pārstāvji informēja ministru par nodomu sagatavot Baltkrievijas vadībai adresētu atklātu vēstuli.
Minoritātes kalpo par tiltu attiecību veicināšanai ar valsti, kuru tās pārstāv, norādīja A.Pabriks un pateicās par Latvijas Poļu savienības ieguldījumu Latvijas un Polijas labo starpvalstu attiecību attīstīšanā.
Poļu savienības pārstāvji informēja ārlietu ministru par poļu minoritātes aktualitātēm, paužot gandarījumu par to, ka Latvijā darbojas piecas poļu skolas. Poļu savienība lūdza ministra atbalstu vēl vienas skolas atvēršanai Pārdaugavā. Šajā mācību iestādē latviešu un poļu valodā varētu mācīties aptuveni 1000 bērnu, kas pašreiz apmeklē skolas ar krievu mācībvalodu.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!