• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starptautiskā vasaras skola Siguldā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2005., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Indriķa hroniku lasa Romā

Vēl šajā numurā

28.07.2005., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Starptautiskā vasaras skola Siguldā

Vakar ārlietu ministrs Artis Pabriks Rīgā, viesnīcā “Bergs” rīkoja pieņemšanu Starptautiskās sabiedrības vadības vasaras skolas dalībniekiem.

PABRII.JPG (19535 bytes)
Ārlietu ministrs Artis Pabriks tikšanās laikā ar Starptautiskās sabiedrības vadības vasaras skolas dalībniekiem
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

1.Starptautiskā sabiedrības vadības vasaras skola darbu sāka 25. jūlijā un turpinās to līdz 29. jūlijam. To organizē Valsts kanceleja, Valsts administrācijas skola, Vidzemes augstskola un Rīgas Ekonomikas augstskola ar ASV vēstniecības Latvijā, Lielbritānijas Padomes, Sorosa fonda, Ārlietu ministrijas un vēl citu institūciju atbalstu.
Vadības skolas darbā piedalās 80 pārvaldes darbinieki. Trīsdesmit no tiem ir no Latvijas, bet piecdesmit no ārvalstīm – no Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Baltkrievijas, Moldovas, Ukrainas, Gruzijas, Armēnijas, Azerbaižānas un Turcijas.
Galvenā tēma ir budžeta stratēģiskā vadība. Tāpēc visvairāk uzmanības tiek pievērsts tādiem jautājumiem kā budžeta plānošana, politikas programmu plānošana un vadības efektivitātes nodrošināšanas instrumenti, rezultatīvie rādītāji budžeta vadībā, cilvēkresursi un institucionālie jautājumi budžeta vadībā un sabiedrības pārvaldes nozīme stratēģiskā budžeta vadības kapacitātes veidošanā.
Starptautiskās vasaras skolas darbu atklāja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un Čikāgas Ilinoisas universitātes asociētā profesore Dr. Džūlija Melkere. Ar priekšlasījumiem un lekcijām jau uzstājušies vai vēl uzstāsies ievērojami zinātnieki. Piemēram, viens no pasaulē ievērojamākajiem speciālistiem šajā jomā Džordžijas valsts politikas skolas profesors Dr. Barijs Bozemans, kā arī Vašingtonas Džordža Vašingtona universitātes profesors Dr. Filips Džoiss, Austrummičiganas universitātes profesors Dr. Raimonds A.Rozenfelds un Londonas Metropolitēna universitātes asociētais vadītājs Dr. Aidans Ross.
Starptautiskās vasaras skolas darba valoda ir angļu, un tās dalībniekiem iespējams ne vien klausīties lekcijas, bet arī iepazīties ar labāko praksi, piedalīties pieredzes apmaiņā un diskusijās par sabiedrības vadības aktuāliem jautājumiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!